Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltijos biržos antradienį šiek tiek aprimo

Pirmadienį Vilniaus birža, atsidariusi po žinios, kad JAV buvo sumažintas aukščiausias investicinis reitingas, krito 5,08 proc. Tuo metu antradienį Vilniaus biržos indeksas krito jau mažiau – 3,22 proc., nors panika tarp investuotojų dėl naujos krizės vis dar tvyro.
Nepaisant būgštavimų dėl trumpojo laikotarpio nuosmukio, ekspertai teigia, kad šaliai pavyks jį įveikti ir ji atsities.
Nepaisant būgštavimų dėl trumpojo laikotarpio nuosmukio, ekspertai teigia, kad šaliai pavyks jį įveikti ir ji atsities. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Talino ir Rygos biržose antradienis buvo dar kiek ramesnis. Talino biržos indeksas smuktelėjo 2,98 proc., o Rygos – 2,74 proc.

Visose trijose biržose pigo 52 įmonių akcijos, nepakito 22, o kilo 11 įmonių akcijų kaina. Labiausiai iš Vilniaus biržoje esančių įmonių pigo „Dvarčionių keramikos“ (22 proc.), įmonių grupės ALITA (17,46 proc.) ir „Vilniaus degtinės“ (15,67 proc.) akcijos.

Iš likvidesnių akcijų, „Finastos“ finansų maklerio Simono Jurgionio teigimu, labiausiai pigo „Agrowill“ bei LESTO akcijos, pigusios atitinkamai net 11,34 ir 7,77 proc., o akcijų apyvarta siekė atitinkamai 77 tūkst. ir 109 tūkst. eurų. Dauguma akcijų, kuriomis prekiauta pigo 4-10 proc.

Didžiausia apyvarta buvo Talino biržoje – per 3,7 mln. eurų, Vilniuje  – beveik 3 mln. eurų, Rygoje – 300 tūkst. eurų.

Per paskutinę savaitę Vilniaus birža neteko net 12,81 proc. savo vertės. Talino biržos indeksas per paskutinę prekybos savaitę sumažėjo labiausiai tarp visų Baltijos biržų – net 15,94 proc. Rygos biržos indeksas per paskutinę prekybos savaitę krito 10,86 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius