Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Bekontakčiai atsiskaitymai ‒ jau šį rudenį spaudos kioskuose ir „Narvesen“ parduotuvėse

Nuo šio rudens „Lietuvos spaudos“ ir „Narvesen“ kioskuose pirkėjai galės atsiskaityti bekontaktėmis banko mokėjimo kortelėmis. Kortelėmis už nedidelės vertės pirkinius galima sumokėti tiesiog priglaudus kortelę prie skaitytuvo, todėl atsiskaitymai vyksta greičiau ir paprasčiau.
Atsiskaitymas bekontakte kortele
Atsiskaitymas bekontakte kortele / Projekto partnerio nuotr.

Planuojama, kad bekontakčiu būdu šiose prekybos vietose bus galima atsiskaityti jau rugsėjo mėnesį. Visų tipų bekontaktes mokėjimo korteles „Swedbank“ taip pat planuoja pristatyti šį rudenį.

Mokant bekontakte kortele už pirkinį, kurio vertė neviršija 10 eurų, PIN kodo suvesti nereikės, užteks kortelę priglausti prie skaitytuvo. Atsiskaitant už didesnės vertės pirkinius PIN kodas liks privalomas.

„Bekontakčių mokėjimų apimtys Vakarų Europos šalyse auga itin sparčiai. Bekontakčiai atsiskaitymai populiariausi yra tose vietose, kuriose pirkiniams išleidžiamos palyginus nedidelės sumos, o pirkėjų srautai dideli. Tokie atsiskaitymai vyksta žymiai greičiau, todėl pirkėjams sutrumpėja laukimo laikas, o prekybininkams padidėja klientų srauto pralaidumas“, – pranešime cituojama „Swedbank“ Lietuvoje vadovė Dovilė Grigienė.

Banko atstovų teigimu, atsiskaitymai tokio tipo kortelėmis yra tokie pat saugūs, kaip ir bet kokia kita lustine kortele. Be to, kortelės naudotojas galės bet kuriuo metu įjungti ar išjungti savo kortelės bekontakčio mokėjimo funkciją naudodamasis išmaniąja banko programėle arba interneto banku.

Atsiskaitant naujos kartos kortele terminale, kuris nepalaiko bekontakčių mokėjimų technologijos arba šią kortelės funkciją savarankiškai išjungus, mokėjimai vyks kaip įprasta – įvedus PIN kodą.

Bekontakčiai mokėjimai yra standartizuoti, todėl atnaujinę kortelių skaitytuvus prekybininkai galės priimti visas „Visa“ ir „MasterCard“ bekontaktes korteles nepriklausomai nuo jas išleidusio banko ar šalies.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius