Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Biržų duona“ investavo į asortimento plėtrą

Duonos ir konditerijos gaminių bendrovė „Biržų duona“ kitąmet rinkai pasiūlys naujų produktų. Investuodama į gamybą bendrovė tikisi ir toliau sėkmingai išlaikyti pardavimus, taip pat atrasti naujų rinkų užsienyje, rašo „Verslo žinios“.
Duona
Duona / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

Prieš keletą savaičių įmonėje baigta montuoti itališka džiūvėsėlių gamybos linija, kuria bus gaminami ne tik džiūvėsėliai, bet ir naujas produktas – duonos šiaudeliai. Projekto vertė be mokesčių siekia daugiau nei 0,4 mln. litų.

Kiek anksčiau šį rudenį „Biržų duona“ investavo ir į šaldymo ūkį. Speciali šaldymo įranga leis gaminti šaldytą duoną bei bandeles, o tokia produkcija esą gali tapti raktu ieškant naujų rinkų užsienyje. Iki šiol bendrovė šiek tiek savo produkcijos veždavo į Latviją, o 420 tūkst. litų kainavusi speciali šaldymo įranga suteiks galimybę pasižvalgyti ir į tolimesnes šalis.

„Tikimės vežti į Skandinaviją, gal dar į Europą: Graikiją, Angliją, o gal į Baltarusiją. Tą įrangą sumontavome neseniai, prieš gerą mėnesį, tad kol kas visa tai tik planai“, – sakė „Biržų duonos“ direktorius Viktoras Kurganovas.

Bendrovė investicijoms per šiuos metus lėšų skiria ne mažiau nei pernai – apie 1,5 mln. litų. „Biržų duonuoje“ dirba apie 230 darbuotojų. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius