-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 06 /11:56

Bitkoino kaina smarkiai svyruoja

Bitkoino kursas antradienį smuko dar daugiau nei 20 proc. iki žemiausio lygio per tris mėnesius po serijos bėdų, su kuriomis susidūrė šį kriptovaliuta. Smukimą paskatino ir bendras išpardavimas pasaulinėse aktyvų rinkose. Po smukimo bitkoino kaina ir vėl atšoko..
Bitkoinai
Bitkoinai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bitkoino kursas smuktelėjo žemiau 5992 JAV dolerių ribos pirmą kartą nuo praėjusių metų lapkričio vidurio, rodo „Bloomberg“ duomenys. Ir tokias žemumas ši virtuali valiuta pasiekė praėjus vos šešioms savaitėms po to, kai buvo pasiekusi istorinį maksimumą – 19 511 JAV dolerių.

Tiesa, po kelių valandų kursas vėl šoktelėjo aukštyn ir dabar bitkoinas kainuoja apie 6,5 tūkst. eurų.

Investuotojai perspėjami, kad bitkoinas gali atpigti dar 50 proc.

Pastaruoju metu kriptovaliutų rinkai, kuriai priklauso dar kelios dešimtys valiutų, pakenkė naujienos apie vyriausybių ribojamąsias priemones Kinijoje, Rusijoje ir Pietų Korėjoje. Be to, praėjusį ketvirtadienį Indija pranešė, kad „imsis visų priemonių eliminuoti“ kriptovaliutų naudojimą mokėjimų sistemoje.

Europos, Japonijos ir Jungtinių Valstijų centriniai bankai jau anksčiau yra reiškę susirūpinimą dėl bitkoino, o šią savaitę keli komerciniai bankai paskelbė neleisiantys klientams pirkti bitkoinų atsiskaitant kredito kortelėmis.

OANDA analitikas Stephenas Innesas sakė, kad bitkoino pigimą skatina reguliacinės ribojamosios priemonės ir tai, kad investuotojai praranda pasitikėjimą šia kriptovaliuta.

Bitkoino kurso smukimui įtakos turėjo ir bendras akcijų išpardavimas pasaulinėse rinkose. JAV „Dow Jones“ indeksas pirmadienį patyrė didžiausią vienos dienų punktų nuostolį ir eliminavo visą šių metų prieaugį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius