Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Bitkoino kaina perlipo 11 tūkst. dolerių – optimizmą pakurstė „Facebook“ kriptovaliuta

Bitkoino kaina nuo metų pradžios pašoko trigubai ir viršijo 11 tūkstančių JAV dolerių, tai aukščiausias lygmuo per 15 mėnesių. Rinkos optimizmą kursto „Facebook“ paskelbi planai paleisti nuosavą kriptovaliutą kitąmet.
Bitkoinas
Bitkoinas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pirmadienį bitokoinas kainuoja 11,3 tūkst. JAV dolerių, tai apie 5 proc. daugiau nei prieš parą. Auga ir kitų populiariausių kriptovaliutų kainos – eteris kainuoja 313 dolerių, „Ripple“ – 0,47 dolerio.

Per savaitę bitkoino kaina padidėjo maždaug 2000 dolerių dėl „Facebook“ paskelbtų planų sukurti kriptovaliutą pavadinimu „Libra“ – tai gali iš esmės pakeisti finansų rinką ir pasaulio centriniai bankai jau įspėjo dėl gresiančios sisteminės rizikos.

Bitkoinas po įspūdingo brangimo beveik iki 20 tūkst. dolerių prieš pusantrų metų ne mažiau įspūdingai ėmė pigti, ir jo kaina nugarmėjo maždaug iki 3000 dolerių, daugelis jo pirkėjų neteko pinigų.

„Bitkoinas, vertinant jo paties standartais, lėtai brango pastaraisiais mėnesiais, tačiau „Facebook“ kriptovaliutos „Libra“ paleidimas aiškiai buvo kainos šuolio katalizatorius“, – „The Guardian“ cituoja „Oanda“ vyriausiąjį rinkos analitiką Craigą Erlamą.

Bitkoinas pirkėjų sulaukia ir dėl kylančių neramumų Artimuosiuose Rytuose, neapibrėžtos pasaulio ekonomikos situacijos. Daliai investuotojų bitkoinas atrodo kaip būdas apsisaugoti savo turtą nuo neramumų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius