Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brangiausias pasaulyje viskio butelis parduotas už 1,5 mln. svarų

Viskio „šventasis gralis“ nustatė naują visų laikų brangiausio butelio rekordą, kai vėlai ketvirtadienį buvo parduotas per aukcioną Londone už beveik 1,5 mln. svarų (1,7 mln. eurų).
Viskio taurė
Viskio taurė / 123rf.com nuotr.
Temos: 1 Viskis

Ekspertai prognozavo, kad 60 metų išlaikymo viensalyklinis gėrimas iš „Macallan 1926“ 263-iosios statinės bus parduotas už 450 tūkst. svarų, tačiau varžytinių nugalėtojas pasiūlė už ją 1,45 mln. svarų. Ši suma viršijo 1,2 mln. svarų, sumokėtų už pernai parduotą kitą butelį iš tos pačios statinės.

Šis viskis buvo išvarytas daugiau nei prieš 90 metų ir brandintas statinėje iš paprastojo ąžuolo. Aukcione parduotas butelis buvo vienas iš vos 40, kurie, kaip patvirtino šiaurės Škotijoje įsikūrusi viskio varykla „Macallan“, buvo pripildyti 1986 metais viskio iš 263-iosios statinės.

„Tai yra garsiausias iš visų škotiško viskio butelių, bet kurios įspūdingos kolekcijos svarbiausias objektas“, – teigė varžytines organizavę aukciono namai „Sotheby's“.

„Šis butelis suteikia išskirtinę galimybę paragauti visų viskių „šventojo gralio“ – tai kartą gyvenime pasitaikanti patirtis“, – pridūrė organizatoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius