-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiosios Britanijos euroskeptikai ramina: bankai išloš, jeigu nebūsime ES

Didžiosios Britanijos finansų industrija ir bankininkai tikrai nenukentės šaliai pasitraukus iš Europos Sąjungos, teigia Londono pasitraukimo iš Bendrijos, vadinamojo brexito, iniciatoriai, rašo bloomberg.com.
Londono Sitis
Londono Sitis / „Scanpix“/„Picture-Alliance“ nuotr.

Siekdami nuginčyti dažnai pasitelkiamą argumentą, neva bankininkystės sektorius Britanijai palikus ES ypač smarkiai nukentės, grupės „Leave EU“ atstovai išplatino pranešimą, kuriame tvirtina priešingai.

Didžioji Britanija turi ketvirtą pagal dydį pasaulyje bankininkystės ir trečią pagal dydį draudimo sektorius pasaulyje.

„Jungtinės Karalystės, kaip pasaulinės finansinių paslaugų lyderės pozicija, nėra priklausoma nuo jos narystės ES“, – teigia vienas iš „Leave EU“ įkūrėjų Aaronas Banksas.

„Būdami už ES ribų, mes galėsime geriau konkuruoti su iššūkiais, kylančiais iš Honkongo ir Singapūro“.

Grupė pažymėjo, kad Londonas šiuo metu ir taip lenkia savo konkurentus žemyninėje Europos dalyje, kuriuos „smaugia ES reguliavimas“.

Didžioji Britanija turi ketvirtą pagal dydį pasaulyje bankininkystės ir trečią pagal dydį draudimo sektorius pasaulyje.

Finansų sektorius sukuria apie dešimtadalį šalies BVP, o Londone įvykdoma 74 proc. Europos užsienio prekybos sandorių už euro zonos ribų.

„Leave EU“ ramina, kad bankininkai tikrai masiškai nepaliks šalies, dėl to, jeigu ji premjero Davido Camerono žadėtame referendume dėl narystės jai tars neigiamą atsakymą.

„Jokia svarbi ES šalis nėra pajėgi mesti iššūkio dominuojančiai Britanijos pozicijai finansinių paslaugų teikime“, – teigia ataskaitos autorius Ewenas Stewartas ir priduria, kad išstojimas iš Bendrijos leis bankams sumažinti įvairių reguliavimų, populiarių žemyninės Europos šalyse, kiekį.

Praėjusią savaitę banko „Barclays“ investicinės bankininkystės skyriaus atstovas Markas Astaire'as taip pat teigė, kad Londonas ir toliau klestės kaip vienas iš svarbių pasaulinių finansų sektoriaus centrų, net jeigu Didžioji Britanija ir atsidurs už ES ribų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius