Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų bendrovės tyrimas: iš Baltijos šalių internetas pigiausias Lietuvoje

Jungtinės Karalystės (JK) bendrovei „Cable“ palyginus plačiajuosčio interneto paslaugų kainas daugiau nei 200 šalių, paaiškėjo, kad iš Baltijos šalių internetas pigiausias yra Lietuvoje, brangiausias – Estijoje, rašo „Verslo žinios“.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Kaina Internetas

Lietuva „Cable“ kasmetiniame interneto paslaugų kainų reitinge yra 19 vietoje, Latvija – 27-a, o Estija – 55-a. Tiesa, pernai, palyginti su 2019 metais, Estija smuktelėjo tik dviem laipteliais žemyn arba brangyn, o Lietuva į 19 vietą nusirideno iš aštuntos.

Lietuvoje vidutinė plačiajuostės interneto prieigos kaina, tyrimo duomenimis, per metus padidėjo 2,2 JAV dolerio (1,8 euro), arba 19,8 proc. – ji 2019 metais siekė 11,1 JAV dolerio (9,2 euro), o pernai – kiek daugiau nei 13,3 JAV dolerio (11 euro to meto kursu).

Pigiausią ryšio paketą Lietuvoje pernai buvo galima įsigyti už maždaug 3 euro per mėnesį (su Išankstinio mokėjimo kortelėmis), o brangiausias (1 GB/s spartos šviesolaidis internetas) kainavo 24 euro. Brangiausias paketas ir šiandien kainuoja tiek pat, o pigiausias, kokį dienraščiui pavyko rasti, kainavo netgi kiek mažiau nei pernai (2,7 euro) – vadinasi, pabrango vidutinio lygio planai su daugiau vertės: papildomomis paslaugomis ar daugiau gigabaitų, arba planų padaugėjo, o tai irgi galėjo padidinti vidurkį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius