Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų mažmenininkė „Tesco“ vėl imasi pertvarkos, kuri turės įtakos 9 tūkst. darbuotojų

Didžiausias Didžiosios Britanijos mažmeninės prekybos tinklas „Tesco“ ketina įgyvendinti naujus savo verslo pakeitimus, kurie ateityje turėtų jį supaprastinti.
„Tesco“ parduotuvė
„Tesco“ parduotuvė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bendrovė pranešė, jog pertvarka turės įtakos maždaug 9 tūkst. darbuotojų, tačiau maždaug pusę jų ketinama perkelti į kitas pareigas.

„Tesco“ visame pasaulyje turi 440 tūkst. darbuotojų, o vien Didžiojoje Britanijoje – apie 300 tūkstančių.

„Imamės pokyčių mūsų Didžiosios Britanijos parduotuvėse ir būstinėje, nes norime supaprastinti tai, ką darome ir kaip tai darome, kad galėtume geriau tenkinti mūsų klientų poreikius“, – pareiškė „Tesco“ generalinis direktorius Didžiojoje Britanijoje ir Airijoje Jasonas Tarry.

„Per ketverius pertvarkos metus padarėme didelę pažangą, tačiau rinka tebėra sudėtinga ir mums reikia nuolat prie jos taikstytis, kad išliktume konkurencingi“, – pridūrė jis.

Kai kuriose „Tesco“ parduotuvėse bus uždaryti skyriai, kuriuose siūloma šviežia žuvis, mėsa ir sūriai. Taip pat bus supaprastintas prekių atsargų valdymas ir sumažintas būstinės darbuotojų skaičius. Be to, bus uždarytos kavinės darbuotojams, o vietoj jų bus įrengtos virtuvėlės.

Tačiau, priešingai negu skelbė žiniasklaida, „Tesco“ šiemet neplanuoja iš esmės keisti kepyklų darbo, pažymėjo bendrovė.

Britų dienraštis „The Daily Mail“, remdamasis informuotais šaltiniais, kiek anksčiau pranešė, kad „Tesco“ 732 parduotuvėse gali uždaryti mėsos, žuvies ir kulinarijos skyrius, o dėl to gali būti panaikinta iki 15 tūkst. darbo vietų.

Šaltinių duomenimis, bendrovė gali pradėti naudoti šaldytą, o ne vietoje gaminamą tešlą ir dalį pardavėjų pakeisti prekybos automatais, kad sumažintų išlaidas.

„Tesco“ yra trečias pagal dydį pasaulyje prekybos centrų tinklas, nusileidžiantis tik Prancūzijos „Carrefour“ ir pasaulio lyderiui, Jungtinių Valstijų „Wal-Mart“. Be vietos rinkos, „Tesco“ parduotuvės veikia ir užsienio šalyse, įskaitant Kiniją, Indiją, Malaiziją, Slovakiją, Lenkiją ir Tailandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius