Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bundesbankas nerimauja dėl galimo Vokietijos BVP smukimo trečiąjį ketvirtį

Vokietijos centrinio banko – Bundesbanko – ekspertai įspėjo, kad šalies bendrasis vidaus produktas (BVP), balandžio–birželio mėnesiais smukęs 0,1 proc., gali šiek tiek sumažėti ir šių metų trečiąjį ketvirtį.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Euras Vokietija

Jeigu centrinio banko nuogąstavimai pasitvirtins, Vokietijos BVP pirmą kartą nuo 2012 metų pabaigos–2013 metų pradžios bus smukęs du ketvirčius iš eilės, o tai pagal visuotinai priimtą apibrėžtį reiškia techninę recesiją.

Bundesbanko mėnesio ataskaitoje pažymima, jog pasaulio prekyboje vyraujantis neapibrėžtumas daro neigiamą poveikį Vokietijos pramonės sektoriui ir laipsniškai pradeda daryti poveikį paslaugų sektoriui. Analitikų vertinimais, dėl to šalyje ėmė lėtėti užimtumo ir darbo užmokesčio augimas.

Problemos Vokietijos ekonomikoje – didžiausioje Europos Sąjungoje (ES) – tapo viena iš priežasčių, paskatinusių Europos Centrinį Banką (ECB) pradėti rengti skatinamųjų priemonių rinkinį, apie kurį bus paskelbta jo rugsėjo mėnesio posėdyje,

Agentūros „Bloomberg“ praėjusią savaitę apklausti analitikai prognozuoja, jog Vokietijos BVP trečiąjį ketvirtį, palyginti su ankstesniu ketvirčiu, paūgės vidutiniškai 0,2 procento.

Tuo tarpu „Deutsche Bank“ ekonomistai praėjusios savaitės pabaigoje pablogino savo prognozes ir dabar numato, jog Vokietijos BVP liepos–rugsėjo mėnesiais smuks 0,25 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius