Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Butų nuoma prieš rugsėjo 1-ąją nepabrango

Kiekvienais metais prieš rugsėjo 1-ąją Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje butų nuomos kainos padidėdavo, o rasti tinkamą būstą tapdavo sudėtinga. Tačiau šiemet, ekspertų teigimu, butų nuoma prieš mokslo metų pradžią nepabrango. Didelis ir nuomojamų butų pasirinkimas.
Daugiabučiai
Daugiabučiai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip pranešė LTV Naujienų tarnyba, šiais metais butų nuomos kainos prieš rugsėjo 1-ąją nepadidėjo, galima rasti daugybę skelbimų apie nuomojamus butus, nors ankstesniais metais rasti tinkamą butą nuomai prieš pat rugsėjo 1-ąją tapdavo itin sudėtinga.

Skelbimų apie butų nuomą internete buvo visada, bet pastaruoju metu, ekspertų teigimu, ypač daugėja. Rinką pagyvino tai, kad dalis žmonių neįperka savų butų ir ieško išnuomojamo būsto. O prisipirkusieji kelis butus ir planavę pelningai parduoti dabar juos nuomoja.

Lyginant su praėjusiais metais, nuomojamų butų kainos didžiuosiuose Lietuvos miestuose sumažėjo keliasdešimt procentų. Klaipėdoje ir Vilniuje nuoma sumažėjo 30 proc., Kaune – 40 proc. Kaip pranešė LTV, išsinuomti vieno kambario butą Vilniuje dabar kainuoja 300-750 litų, trijų kambarių – 500-1100 litų.

Tiesa, ekspertai teigia, kad dalis pačių pigiausių butų buvo išnuomota dar vidurvasarį, kai iš didmiesčių išvyko čia darbo neradę statybininkai.

Nepaisant labiau prieinamų butų nuomos kainų, žurnalistų kalbinti studentai teigė, kad net ir atpigus butų nuomai, daugelis jų verčiau renkasi gyvenimą bendrabučiuose, kur mėnesis kainuoja apie 150 litų.

Ekspertai prognozuoja, kad naujos statybos butų nuomos kainos liks tokios pačios, o senos statybos gali dar pigti, mat brangiau kainuoja jų išlaikymas.

Butų nuoma gali brangti kitą pavasarį – mat pastebimas nekilnojamojo turto rinkos suaktyvėjimas Vakaruose, o mūsų šalis šioje srityje atsilieka apie pusmetį.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius