Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs ECB vadovas: Europos ekonomiką gali išgelbėti tik „geros“ skolos

Buvęs Europos Centrinio Banko (ECB) vadovas Mario Draghi ragina Europos vyriausybes užtikrinti, kad milžiniškos lėšų sumos, kurias šalys skolinasi dėl koronaviruso pandemijos, būtų investuotos į ekonomikos stiprinimą ir modernizavimą, kurie duotų naudos būsimoms kartoms.
Pinigai
Pinigai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Dėl pandemijos atsiradusios skolos yra beprecedenčio dydžio ir jas visų pirma turės grąžinti šiandieninis jaunimas“, – pareiškė jis antradienį Riminyje prasidėjusiame kasmetiniame tarptautiniame katalikų renginyje „Meeting 2020“.

Europa skolinasi didžiules sumas, kad turėtų lėšų milžiniškoms vyriausybės subsidijoms, kurios yra reikalingos siekiant paremti verslą ir namų ūkius pandemijos ir jos sukeltos krizės laikotarpiu.

Tačiau tokios skolos bus tvarios tik tuo atveju, jeigu bus panaudotos rezultatyviems tikslams, pavyzdžiui, investuotos į jaunimą, gamybos infrastruktūrą ar mokslinius tyrimus, pareiškė M.Draghi.

„Tokiu atveju tai bus vertinama kaip „geros“ skolos“, – pažymėjo jis.

„Tačiau jeigu paskolintos lėšos bus panaudotos nerezultatyviems tikslams, tai bus „blogos“ skolos ir jos nebus tvarios.“

„Ekstremalioji padėtis ir priemonės, kurių dėl jos teko imtis, nesitęs amžinai. Dabar atėjo laikas išmintingai pasirinkti ateitį, kurią mes norime sukurti“, – pridūrė buvęs ECB vadovas.

Euro zonos ekonomika dėl koronaviruso pandemijos ir karantino priemonių, kurių buvo imtasi siekiant pažaboti viruso plitimą, patyrė precedento neturintį sukrėtimą.

Europos Komisija prognozuoja, kad bendros valiutos bloko bendrasis vidaus produktas (BVP) šiemet smuks 8,7 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius