Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Citadele“ suteikė finansavimą „Ekonovus“ Vilniaus teritorijų tvarkymo technikai įsigyti

„Citadele“ suteikė įmonei „Ekonovus“ 6 mln. eurų lizingo limitą įsigyti modernią specialiąją techniką, skirtą sostinės gatvių ir kitų teritorijų tvarkymui, rašoma „Citadele“ pranešime spaudai.
Elektra varoma gatvių šlavimo mašina Bucher
Elektra varoma gatvių šlavimo mašina Bucher / Ekonovus nuotr.

Tarp perkamos technikos – du elektra varomi „Bucher Municipal AG“ gamintojo vakuuminiai šlavimo sunkvežimiai „MaxPowa V65e“ ir penki to paties gamintojo šlavimo automobiliai „CityCAT VS20e“. Pirmoji naujai įsigyta technika jau yra išriedėjusi į Vilniaus gatves.

Nuo šių metų pradžios Vilniaus mieste „Ekonovus“ tvarko apie 1 800 ha miesto erdvių, tarp jų apie 150 ha kelių, 190 ha – šaligatvių, 1400 ha – pievelių, kt. Įmonė teritorijų tvarkymu bei priežiūra rūpinasi Naujininkų, Rasų, Vilkpėdės, Naujamiesčio, Žvėryno, Šnipiškių, Senamiesčio (su Užupiu ir Paupiu), Pašilaičių, Justiniškių ir Viršuliškių seniūnijose.

„Pirmieji Baltijos šalyse įsigijome tokius modernius vakuuminius gatvių šlavimo automobilius „Bucher MaxPowa V65e“, kurių iš viso pasaulyje parduota tik kiek daugiau kaip 20 vienetų. Paskaičiavome, kad naujieji gatvių valytuvai – du dideli ir penki mažesni – per metus sumažins daugiau kaip 41 toną anglies dvideginio (Co2).

Tvarumas – mūsų pagrindinis tikslas, todėl investuojame į tai, kad didžioji dalis mūsų technikos būtų draugiška aplinkai ir varoma alternatyviu kuru. Kasdien rūpinamės atliekų surinkimu, rūšiavimu, teritorijų tvarkymu ir priežiūra, o dabar tai galėsime daryti dar efektyviau ir ekologiškiau“, – sako bendrovės „Ekonovus“ generalinis direktorius Romas Draskinis.

„Europos žaliasis kursas, ES įsipareigojimas iki 2050 m. užtikrinti poveikio klimato neutralumui, skatina valstybinį ir privatųjį sektorius investuoti į tvarius sprendimus, taip pat ir pereiti prie mažiau taršaus transporto ir technikos. Tai savo ruožtu skatina ir sunkiosios technikos elektrifikacijos plėtrą. „Ekonovus“ sprendimas įsigyti visiškai elektra varomą specialiąją techniką leis sumažinti tiek anglies pėdsaką, tiek triukšmo taršą, kas gyvenimo kokybei mieste yra labai svarbu“ – atkreipia dėmesį „Citadele“ banko valdybos narys, Baltijos šalių verslo bankininkystės tarnybos vadovas Vaidas Žagūnis.

„Džiaugiamės galėdami prisidėti prie šios pirmosios Lietuvoje ir vienos iš nedaugelio pasaulyje investicijos į šimtu procentų elektra varomos komunalinės technikos įsigijimą. Ši investicija yra svarbi vykdant tarptautinius įsipareigojimus dėl tvarumo ir yra puikus pavyzdys ekonomiškai racionalios investicijos į aplinką tausojančius sprendimus transporto srityje“, – atkreipia dėmesį „Citadele“ finansų grupės įmonės „Citadele Leasing“ Lietuvos filialo vadovas Vaidotas Gurskas.

UAB „Ekonovus“, veiklą pradėjusi 1998 m., šiuo metu yra viena iš didžiausių atliekų tvarkymo įmonių Lietuvoje. Visoje šalyje veikianti įmonė teikia mišrių komunalinių atliekų, pakuočių atliekų, antrinių žaliavų, statybinių ir gamybinių atliekų tvarkymo, teritorijų tvarkymo ir priežiūros, kt. paslaugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius