Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Comcast“ skirs 100 mln. JAV dolerių „socialinio teisingumo“ iniciatyvai paremti

Per Jungtines Valstijas nusiritus pilietinių neramumų bangai, žiniasklaidos ir pramogų konglomeratas „Comcast“ pirmadienį pranešė skirsianti 100 mln. JAV dolerių ilgalaikei „socialinio teisingumo ir lygybės“ iniciatyvai.
JAV tęsiasi protestai dėl George'o Floydo nužudymo
JAV tęsiasi protestai dėl George'o Floydo nužudymo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Suprantame, kad vien tik „Comcast“ neišspręs šios sudėtingos problemos. Tačiau pažadu, kad mūsų įmonė stengsis atlikti neatsiejamą vaidmenį įgyvendindama ilgalaikes reformas“, – internete paskelbtame įraše teigė bendrovės valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Brianas Robertsas.

„Kartu tikimės padėti sukurti teisingesnę, sąžiningesnę ir įtraukią visuomenę“, – pridūrė B.Robertsas.

Bendrovė, valdanti vieną didžiausių kabelinio ir internetinio ryšio paslaugų tinklą bei žiniasklaidos milžinę „NBCUniversal“, „be jau prisiimtų įsipareigojimų tūkstančiams organizacijų, skirs 75 mln. JAV dolerių grynaisiais, o dar 25 mln. JAV dolerių – per žiniasklaidos priemones“, teigė B.Robertsas.

Bendrovė žengė šį žingsnį, kai po juodaodžio George'o Floydo žūties suėmimo metu įvairiose JAV miestuose kilo protestų banga.

Pats B.Robertsas išreiškė „pasipiktinimą dėl taip gerai žinomo ir dažnai pasitaikančio smurto prieš juodaodžių bendruomenę bei struktūrinio rasizmo, kuris skatina šias neteisybes“ ir teigė, kad įmonė siekia prisidėti prie pastangų rasti atsakymą į skaudžius klausimus.

„Nors suprantame, kad neturime visų atsakymų, žinome, jog atėjo laikas įgyvendinti savo žodžius realiais, tvariais veiksmais“, – rašė jis.

„Comcast“ ketina bendradarbiauti su teisių organizacijomis, įskaitant NAACP, Nacionaline miesto lyga ir kitomis iniciatyvos dalyvėmis.

Plane taip pat raginama spartinti mažumų įdarbinimo, mokymo ir kvalifikacijos kėlimo įvairovę ir įtraukimo iniciatyvas bei dėti daugiau pastangų naikinant šališką požiūrį darbo vietose.

B.Robertsas pridūrė, kad „Comcast“ visapusiškai panaudos įmonės žiniasklaidos išteklius, kad juodaodžių balsai ir istorijos būt išgirstos bei kad šviestų žiūrovus apie įvairias kultūras, požiūrius ir patirtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius