Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas apie derybas su Kinija: neverta skubėti

JAV prezidentas Donaldas Trumpas penktadienį pareiškė, kad „neverta skubinti“ prekybos derybų su Kinija, praėjus vos kelioms valandoms po to, kai Jungtinės Valstijos padidino muitus Kinijos prekėms, o Pekinas pažadėjo imtis atsakomųjų žingsnių.
JAV ir Kinijos vėliavos
JAV ir Kinijos vėliavos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Derybos su Kinija vyksta tiesiog puikiai – nėra jokios būtinybės skubėti, kadangi Kinija Jungtinėms Valstijoms JAU moka 25 proc. muitus už 250 mlrd. dolerių vertės prekes ir produktus“, – parašė D.Trumpas tviteryje.

JAV prezidentas taip pat pridūrė, kad tam tikru atžvilgiu muitai yra naudingesni nei prekybos susitarimas.

„Muitai mūsų šaliai uždirbs KUR KAS daugiau turto nei tradicinio pobūdžio sandoris, netgi jei jis būtų fenomenalus. Be to, tai daug lengviau ir greičiau padaryti“,– parašė D.Trumpas.

Penktadienį JAV padidino muitus 200 mlrd. dolerių vertės prekėms nuo 10 iki 25 proc. ir tai paskatino Kinijos prekybos ministeriją pakartoti savo pažadą imtis „būtinų priemonių“.

Jau daugiau nei metus prekybos karą kariaujančių dviejų didžiausių ūkių derybininkai vėl susitiko ketvirtadienio vakarą, o deryboms vadovavo Kinijos vicepremjeras ir vyriausiasis prekybos derybininkas Liu He, JAV prekybos atstovas Robertas Lighthizeris ir iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas.

Nuo praėjusių metų abi šalys pasikeitė muitais daugiau nei 360 mlrd. JAV dolerių vertės prekėms ir tai lėmė sumažėjusį JAV žemės ūkio produktų eksportą į Kiniją bei padarinius abiejų šalių gamybos sektoriams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius