Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar viena Jungtinės Karalystės finansų kompanija teiks paslaugas per Lietuvą

Jungtinės Karalystės mokėjimų grupė „Contis“ gavo elektroninių pinigų licenciją Lietuvoje – tai jai suteiks prieigą prie visos ES klientų.
Contis reklaminė nuotrauka
mokėjimai

Lietuvos banko valdyba išdavė elektroninių pinigų įstaigos licenciją UAB „Finansinės paslaugos „Contis“. Bendrovė ketina leisti elektroninius pinigus ir teikti mokėjimų įstatyme nustatytas tam tikras paslaugas, pvz., grynųjų išėmimą, pavedimus, mokėjimo priemonių išleidimą ir pan.

Bendrovė priklauso įmonių grupei, teikiančiai mokėjimų apdorojimo ir kitas susijusias paslaugas. „Contis“ grupės kontroliuojančioji įmonė ir vienintelė jos akcininkė yra Jungtinėje Karalystėje įsteigta Contis Group Limited, skelbia Lietuvos bankas.

UAB „Finansinės paslaugos „Contis“ kreipėsi į Lietuvos banką prašydama išduoti jai elektroninių pinigų įstaigos licenciją, nes taip Contis grupė siekia užtikrinti teikiamų paslaugų tęstinumą Europos ekonominėje erdvėje po galimo Jungtinės Karalystės pasitraukimo iš ES be susitarimo ir išplėsti jos paslaugas.

Gavusi elektroninių pinigų įstaigos licenciją UAB „Finansinės paslaugos „Contis“ paslaugas kitose šalyse teiks nesteigdama filialų, tačiau ketina remtis tarpininkų paslaugomis.

Šiuo metu „Contis“ grupėje mokėjimo paslaugas teikia Contis Financial Services Limited, turinti Jungtinės Karalystės finansinių paslaugų priežiūros institucijos išduotą elektroninių pinigų įstaigos licenciją. Be to, „Contis“ grupė leidžia įvairių rūšių atsiskaitymams skirtas korteles ir turi mokėjimų apdorojimo platformą.

Bendrovėje Lietuvoje šiuo metu dirba 1 darbuotojas, rodo „Sodros“ duomenys.

Tačiau 2008 m. Peterio Coxo įkurta „Contis“ dvejus metus (2018 ir 2019) iš eilės buvo pripažinta sparčiausiai Europos augančia bendrove ir buvo įtraukta FT1000 sąraše.

Bendrovė turi biurus Jungtinėje Karalystėje, Lietuvoje ir Indijoje, skelbiasi esanti viena pirmaujančių mokėjimų paslaugų teikimo ir mokėjimų kortelių leidimo bendrovių.

„Ir toliau vyraujant nežiniai dėl „Brexit“ galutinio scenarijaus ir nuogąstaujant, kad, Didžiajai Britanijai pasitraukus iš ES, Britanijos licencijas turinčios bendrovės gali netekti teisių teikti mokėjimo ar e.pinigų paslaugas ES klientams, įmonė neatsitiktinai ieškojo išeičių, kaip ir toliau sėkmingai veikti Europos Ekonominėje Erdvėje. Lietuvos banko išduota licencija suteikt įmonei teisę teikti platų spektrą mokėjimo paslaugų, taip pat leisti mokėjimo korteles“, – teigiama bendrovės pranešime spaudai.

„Contis“ vadovė Flavia Alzetta sako, kad licencija suteiks galimybes pasiūlyti unikalų ir visaapimantį bankininkystės bei mokėjimų sprendimą, nepriklausomai nuo „Brexit“ baigties.

„Mes džiaugiamės galimybe išplėsti mūsų regioninį dalyvavimą per tokį kruopštų ir progresyvų reguliatorių kaip Lietuvos bankas“, - teigia Flavia Alzetta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius