Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar vienas smūgis Venesuelai – paskelbta apie PDVSA įsipareigojimų neįvykdymą

Krizės alinamai Venesuelai suduotas naujas smūgis – kreditorių komitetas nusprendė, kad valstybinė naftos įmonė PDVSA neįvykdė savo įsipareigojimų.
Venesuelos kasdienybė
Venesuela / „Scanpix“/AP nuotr.

Priėmus tokį sprendimą, investuotojai, apsidraudę nuo įmonės įsipareigojimų neįvykdymo, gali reikalauti draudimo išmokos.

Šis sprendimas dėl naftos turtingos, bet pinigų stokojančios valstybės nebuvo netikėtas, nes prezidento Nicolaso Maduro vyriausybė praleido mokėjimus už vyriausybės obligacijas, taip pat už PDVSA skolos vertybinius popierius.

Be to, pagrindinės kredito reitingų agentūros jau paskelbė apie Venesuelos ir PDVSA „atrankinį įsipareigojimų neįvykdymą“, nes buvo pavėluoti mokėjimai už kelias obligacijų emisijas.

Tarptautinės apsikeitimo sandorių ir išvestinių finansinių priemonių asociacijos (ISDA) komitetas investuotojų prašymu išnagrinėjo tris praleistus mokėjimus už PDVSA obligacijas ir nusprendė, jog „įvyko kredito įvykis“.

Komitetas, kurį sudaro 15 finansų įmonių atstovai, pirmadienį žada tęsti diskusijas ir vėliau ketina atlikti „išsamesnę analizę“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius