Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darbo jėgos paklausa lapkritį mažėjo dešimtadaliu

Darbo jėgos paklausa Lietuvoje lapkritį, palyginti su spaliu, mažėjo dešimtadaliu. Pasak Užimtumo tarnybos, ji paprastai mažėja baigiantis rudens darbų sezonui. Tačiau palyginti su pernai lapkričiu, darbo jėgos paklausa šiemet padidėjo 25,3 proc.
Bedarbystė
Bedarbystė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Užimtumo tarnyba darbo ieškantiems žmonėms lapkritį galėjo pasiūlyti 32,7 tūkst. laisvų darbo vietų, iš jų 21,1 tūkst. – naujos.

Trys iš penkių registruotų laisvų darbo vietų buvo kvalifikuotiems, apie 19 proc. – nekvalifikuotiems darbininkams, beveik 22 proc. – specialistams.

Daugiausia darbo vietų registruota sunkiasvorių ir krovinių sunkvežimių vairuotojams, pardavėjams, reklamos ir rinkodaros specialistams, lengvųjų automobilių, taksi ir furgonų vairuotojams, virėjams, mechanikams, dailidėms staliams, suvirintojams, vandentiekio ir vamzdynų montuotojams.

Šiais metais (sausį-lapkritį) Užimtumo tarnybos duomenų bazėje registruota 207,4 tūkst. pasiūlymų neterminuotam ir 18,3 tūkst. – terminuotam įdarbinimui.

Palyginti su praėjusiais metais, šiemet paklausa neterminuotam darbui išaugo 6,4 proc., terminuotam – išliko tokia pati kaip pernai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius