Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darbo vietų kūrimas JAV paspartėjo, valandinis darbo užmokestis padidėjo labiausiai nuo 2009 metų

Darbo vietų kūrimas Jungtinėse Valstijose sausį paspartėjo, nedarbas tebesilaikė rekordiškai žemame lygyje, o darbo užmokestis padidėjo, penktadienį pranešė šalies vyriausybė.
Niujorkas
Niujorkas / Vaidos Vincevičiūtės nuotr.

Darbo vietų skaičius didžiausiame pasaulio ūkyje pirmąjį šių metų mėnesį padidėjo 200 tūkst., parodė Darbo departamento paskelbti duomenys. Agentūros „Bloomberg“ apklausti analitikai prognozavo, kad prieaugis bus kiek mažesnis ir sudarys vidutiniškai 180 tūkstančių.

Nedarbo lygis ketvirtą mėnesį iš eilės sudarė 4,1 proc. ir buvo žemiausias nuo 2000 metų gruodžio mėnesio.

Vidutinis valandinis darbo užmokestis sausį, palyginti su gruodžio mėnesiu, paūgėjo 0,3 proc. iki 26,74 JAV dolerio, o jo metinis prieaugis sudarė 2,9 proc. ir buvo didžiausias nuo 2009 metų birželio.

JAV ekonomika yra priartėjusi prie visiško užimtumo. Tai netiesiogiai patvirtina ir laipsniškai spartėjantis darbo užmokesčio augimas.

Patikslintais duomenimis, gruodį darbo vietų skaičius JAV ūkyje padidėjo 160 tūkst., o ne 148 tūkst., kaip skelbta pirmiau.

Prieš metus JAV prezidento postą užėmęs Donaldas Trumpas yra pažadėjęs užtikrinti, kad per dešimtmetį šalyje būtų sukurta 25 mln. naujų darbo vietų, t. y. kad bus kuriama po vidutiniškai kiek daugiau nei 200 tūkst. darbo vietų per mėnesį.

Tačiau Darbo departamento paskelbti duomenys parodė, kad 2017 metais darbo vietų skaičius ūkyje padidėjo 2,17 mln.- mažiau negu 2016 metais, per kuriuos darbo vietų padaugėjo 2,34 milijono.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius