Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darbo vietų skaičius JAV privačiajame sektoriuje gegužę sumažėjo dar 2,76 mln.

Beveik 20 mln. darbo vietų dėl koronaviruso pandemijos balandį praradęs JAV privatusis sektorius gegužę neteko dar 2,76 mln. darbo vietų, parodė tyrimų instituto ADP trečiadienį paskelbti duomenys.
JAV
JAV / 123RF.com nuotr.

Darbo vietų sumažėjo iš esmės visuose sektoriuose ir visų dydžių įmonėse, nors nedidelis ir retas užimtumo padidėjimas buvo užfiksuotas švietimo sektoriuje.

„COVID-19 krizės poveikis ir toliau slegia visų dydžių įmones“, – pareiškė Ahu Yildirmaz, viena iš tyrimo instituto vadovų.

“Nors pandemijos poveikis ir toliau krečia darbo rinką, didesnio nei balandį prarastų darbo vietų skaičiaus greičiausiai nebebus, nes daugelis valstijų jau pradėjo laipsniškai atnaujinti įmonių veiklą.“

Darbo vietų skaičius dominuojančiame JAV paslaugų sektoriuje gegužę sumažėjo beveik 2 mln., o pramonės sektoriuje buvo prarasta 719 tūkst. darbo vietų, parodė ADP skaičiavimai.

Ekonomistai anksčiau prognozavo, kad JAV privačiajame sektoriuje gegužę bus prarasti vidutiniškai 9 mln. darbo vietų.

ADP ataskaita „rodo, jog atsiverti pradedančiose valstijose žmonės labai aktyviai pakartotinai įdarbinami“, pažymėjo ekonominių tyrimų bendrovės „Pantheon Macroeconomics“ vyriausiasis ekonomistas Ianas Shepherdsonas.

Anot jo, oficialūs darbo rinkos duomenys, kurie bus paskelbti penktadienį, greičiausiai bus ne tokie prasti, kaip šiuo metu yra bendrai manoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius