-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dauguma gyventojų palaikytų nereceptinių vaistų pardavimą ne vaistinėse

Dauguma (72 proc.) žmonių pritaria siūlymui leisti kai kuriuos nereceptinius vaistus parduoti ne tik vaistinėse.
Vaistai
Vaistai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tai rodo kovo 8–16 dienomis bendrovės „Spinter research“ internetu vykdyta apklausa, kurioje dalyvavo 1009 respondentai nuo 18 iki 75 metų.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) užsakymu atlikta apklausa taip pat parodė, kad 60 proc. joje dalyvavusių žmonių yra tekę atsidurti situacijoje, kai prireikė nereceptinio vaisto, tačiau vaistinių darbo laikas jau buvo pasibaigęs ir įsigyti reikiamo vaisto nepavyko.

Didžioji dalis – 82 proc. – apklaustųjų taip pat pritartų siūlymui leisti vaistinėms nuotoliniu būdu parduoti visus vaistus pagal elektroninius receptus. Galimybe vaistus įsigyti elektroniniu būdu jau naudojasi ir ateityje planuoja naudotis pusė respondentų (dabar internetu galima pirkti tik nereceptinius vaistus).

Apklausą SAM užsakė Seimui svarstant jos parengtas pataisas, kurios leistų vaistinėms prekiauti internetu receptiniais vaistais (išskyrus narkotinius ir psichotropinius) pagal elektroninius receptus. Taip pat siūloma leisti prekiauti nereceptiniais vaistais mažmeninės prekybos vietose (parduotuvėse, degalinėse), sudaryti galimybes gydymo įstaigoms pačioms steigti vaistines.

Pataisoms prieštarauja farmacijos specialistams atstovaujanti Lietuvos farmacijos sąjunga, teigianti, kad pirkti vaistus ne vaistinėse – rizikinga.

BNS primena, kad 2014 metais liberalizuoti prekybą vaistais siūlė tuometiniai parlamentarai Eligijus Masiulis ir Remigijus Šimašius, tačiau Seimas nesutiko priimti svarstyti jų parengtų Farmacijos įstatymo pataisų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius