-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Degtinė rusams tampa vis įperkamesnė – jos gamyba šiemet gali išaugti 15 proc.

Degtinės gamyba Rusijoje, mažėjusi kelerius metus iš eilės, šiemet gali išaugti 10 – 15 proc., prognozuoja vieno didžiausių šalyje stipriųjų alkoholinių gėrimų gamintojo „Sinergija“ vadovas.
Degtinė
Degtinė / 123rf.com nuotr.

„Esu tikras, kad rinkos dinamika šiemet bus teigiama. Maža to, ji turėtų būti stipriai teigiama, jei valstybės institucijos tęs griežtą rinkos monitoringą. Tikiuosi, jog rinka augs nuo 10 proc. iki bent 15 proc.“, – leidiniui „Kommersant“ sakė Aleksandras Mečetinas.

Jo žodžiais, rinkos stabilizavimąsi paskatino tai, kad akcizas pastaruosius dvejus metus nesikeičia, o tai reiškia, jog degtinės kainos tampa vis labiau priimtinos vartotojui. Kitas rinkos augimą skatinantis faktorius – rublio nuvertėjimas, kilstelėjęs importuojamų alkoholinių gėrimų kainas.

„Statistika byloja, jog pernai alkoholio importas smuko 30 proc., o pagrindinių jo rūšių – degtinės, viskio, konjako – 25-50 proc., ir tai – pirmiausia dėl užsienietiškos produkcijos kainų šuolio“, – sakė A.Mečetinas.

„Teigiamų rezultatų davė ir reikšmingos valstybės pastangos stabilizuoti degtinės rinką. Nelegali produkcija sudaro apie 40 proc. vartojimo, valstybės iždas dėl to netenka ženklių pajamų“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius