-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl vėluojančių pensijų kreipsis į teismą, bet dalis kompensacijų neturėtų tikėtis

Pensininkai dėl vėluojančių pensijų kreipsis į teismą. Išmokų laiku nepristačiusi įmonė, anot senjorų, turėtų sumokėti jiems kompensacijas. Socialinės apsaugos ir darbo ministras svarsto, kad tokiais atvejais galėtų būti ir palūkanų mokėjimo mechanizmas. Iki šiol dalis pensininkų vis dar laukia išmokų.
Skola
Pensininkai dėl vėluojančių pensijų kreipsis į teismą / 123rf.com

Anot „Sodros“, senoliai pensijas gaus šį penktadienį arba kitos savaitės pradžioje – kai jas pradės nešioti Lietuvos paštas.

Pensininkai sako, kad kai kuriems dėl vėluojančių išmokų teko ir badauti. Todėl net ir sulaukus pensijų, teisybės ieškos teisme – iš pensijų neatnešusios įmonės „Bastaras“ ketina reikalauti kompensacijų. Dėl tikslios sumos dar neapsisprendė.

Daugiausia išmokų neišdalyta Vilniuje ir Kaune. Pirminiais duomenimis, Vilniuje jų negavo apie 1500 gyventojų, Kaune – kiek daugiau nei 1000. Pasak socialinės apsaugos ir darbo ministro, teismais pinigų pensininkai reikalauti gali, taip pat svarstoma, kad tokiais atvejais verslininkai privalėtų kompensuoti delspinigius.

„Kalbant apie delspinigius ir kompensacijas – turėtumėm užtikrinti, kokia norma būtų kompensuojama. Tokios galimybės svarstomos, jei bus sprendimai, bet jie turi būti greiti, nes pratęsta sesija truks iki vasario 12 dienos“, – LRT TELEVIZIJAI sako ministras.

Tie, kurie gaus pensijas penktadienį, kai jų nešiojimą perims Lietuvos paštas, išmokų tikėtis vargiai gali. „Sodra“ aiškina, kad apdoroti duomenims, kam dar reikia nunešti išmokas, reikia poros dienų.

„Darome viską, kad Lietuvos paštas pradės penktadienį nešti tiems, kurie nėra sulaukę – tai ir penktadienį, ir šeštadienį gali atnešti, gali būti, kad pensininkai pensijas gaus kitos savaitės pradžioje“, – teigia „Sodros“ atstovas Saulius Jarmalis.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./„Sodros“ Komunikacijos skyriaus vedėjas Saulius Jarmalis
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./„Sodros“ Komunikacijos skyriaus vedėjas Saulius Jarmalis

Lietuvos pašto paslaugos – laikinas sprendimas. „Sodra“ pagal taisykles turės skelbti konkursą ir vėl rinktis pensijas nešiojančią įmonę. Pensijas į namus gauna maždaug 200 tūkst. senjorų. Iš jų pusė sausį turėjo sulaukti naujų pensiją atnešančių darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius