Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Demokratai: VPT išvados skatina stabdyti stadiono aferą

Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ atstovai Seime atkreipia dėmesį į kritiškas išvadas Nacionalinio stadiono atžvilgiu, kurias pateikė Viešųjų pirkimų tarnyba. Pažymima, kad vis nauji neskaidrumai, lydintys šį projektą neleidžia tikėtis, kad Nacionalinio stadiono statybų kaina bei apimtis atitiktų tikruosius Lietuvos poreikius, rašoma demokratų pranešime spaudai.
Nacionalinis stadionas
Nacionalinis stadionas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Užkulisinės derybos bei nuolatos kylanti šio objekto kaina mažina visuomenės pasitikėjimą tokių infrastruktūros objektų atžvilgiu ir skatina iš naujo įvertinti valstybės lėšų naudojimo efektyvumą.

Demokratai siūlo lėšas, numatytas Nacionalinio stadiono statyboms nukreipti į visuomenės saugumo užtikrinimą. „Valdantieji konservatoriai nuolatos pabrėžia poreikį didinti mokesčius gynybos poreikiams.

Tuo pat metu konservatorių meras Vilniuje yra pasirengęs šimtus milijonų eurų ištaškyti kompleksui, kurio net funkcionalumą apibrėžti darosi sunku. Stadiono Vilniui neabejotinai reikia, tačiau kaip pažymėjo VPT – ne už permokėtą kainą“ – teigia Saulius Skvernelis, Demokratų „Vardan Lietuvos“ frakcijos seniūnas.

Kaip pabrėžia Demokratų frakcijos narys Lukas Savickas, VPT išvados aiškiai parodė, kad Nacionalinio stadiono sutarties pakeitimai yra paremti akivaizdžiai valstybei finansiškai žalingais sprendimais. Vien tai, kad kainų padidėjimo rizika nėra dalijamasi tarp visų šalių - jau yra grubus šalių lygiateisiškumo principo pažeidimas.

Demokratai ragina valdančiuosius prisiimti atsakomybę už neskaidrų viešųjų finansų naudojimą bei iš naujo įvertinti prioritetinius projektus esant dabartinei saugumo situacijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius