Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Derybininkas: naujas Londono ir Briuselio prekybos susitarimas gali įsigalioti iki 2021 m. sausio

Didžiajai Britanijai po išstojimo iš Europos Sąjungos gali būti nustatytas pereinamasis laikotarpis iki 2020 m. pabaigos, o naujas Londono ir Briuselio prekybos susitarimas gali įsigalioti iki 2021 metų sausio, pirmadienį pareiškė ES derybininkų komandos narys.
Eisena prieš „Brexit“
Eisena prieš „Brexit“ / „Scanpix“/AP nuotr.

„Iki 2020 metų pabaigos, rodos, yra natūralus pabaigos taškas tam įgyvendinimo, arba pereinamajam, laikotarpiui“, – sakė ES „Brexit“ derybininko Michelio Barnier vyresnysis patarėjas Stefaanas De Rynckas.

Sakydamas kalbą „Chatham House“ ekspertų grupei jis pridūrė: „Mūsų tikslas yra užtikrinti, kad jau 2021 metų sausį būtų susitarimas dėl būsimų (prekybinių – BNS) santykių“.

S.De Rynckas taip pat pabrėžė, kad pereinamuoju laikotarpiu „Europos Sąjungoje įsigaliojusios naujos taisyklės turės būti taikomos i JK. Nebus jokio vyšnaičių rankiojimo ar tai, ką būtų galima pavadinti švediško stalo stiliaus pereinamuoju laikotarpiu“.

Kaip žinoma, praėjusią savaitę ES lyderiai sutarė pereiti prie kito „Brexit“ derybų etapo ir derėtis dėl pereinamojo laikotarpio bei prekybos susitarimo su JK. Britai tikisi dėl pagrindinių principų susitarti iki kovo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius