Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dešimtmečio investuotojo sėkmė: iš „GameStop“ akcijų išlošė daugiau nei 3 tūkst. eurų

Jaydynas Carras buvo „GameStop“ akcininkas dar kurį laiką prieš pastarojo mėnesio beprotybę. Šią savaitę dešimtmetis investuotojas už 60 dolerių pirktas akcijas pardavė, išlošdamas beveik 3,2 tūkstančius.
Akcijų birža
Akcijų birža / 123RF.com nuotr.

Berniuko mama Nina Carr amerikiečių CNN pasakojo, kad nupirko sūnui dovanų dešimt vaizdo žaidimus parduodančios įmonės akcijų 2019 metų pradžioje, nes norėjo padėti jam išmokti investuoti.

San Antonijuje gyvenantis penktokas itin mėgsta kompiuterinius žaidimus, todėl būtent „GameStop“ akcijos buvo akivaizdus pasirinkimas.

„Visada lankėmės tose parduotuvėse, pirkome įvairius vaizdo žaidimus“, – pasakojo N.Carr. – Mąsčiau, kad galiu padovanoti jam „GameStop“ akcijų, taip suteikdama kažką apčiuopiamo“.

123RF.com nuotr./Vaikas įsitraukęs į vaizdo žaidimus
123RF.com nuotr./Vaikas įsitraukęs į vaizdo žaidimus

Ji nupirko sūnui įmonės akcijų už maždaug 60 dolerių, atspausdino akcijų sertifikatą, kurį įrėmino ir supakavo kaip dovaną. Jaydynas tuo metu labiau troško „XBox One“ konsolės, bet tvirtino, kad patiko ir ši dovana.

„Buvo labai šaunu, kad turėjau akcijų vienoje kompanijų, kurių paslaugomis naudojuosi dažniausiai“, – sakė J.Carras.

Jis pasakojo vis užmesdavęs akį į „GameStop“ akcijų kainą, tačiau tvirtino sulaukęs mamos paraginimų žiūrėti į tai kaip į ilgalaikę investiciją.

Per tuos metus „GameStop“ akcijų vertė ūgtelėjo 1500 procentų. Tai daugiausiai susiję su grupe smulkių investuotojų socialiniame tinkle „Reddit“, kurie perka akcijas norėdami padidinti jų vertę ir taip kovodami prieš investicinius fondus, statančius ant to, jog „GameStop“ akcijos kris.

Norėjau suteikti jam daugiau žinių apie šiuos dalykus, nes pati apie juos sužinojau vėlai. Būčiau norėjusi apie tai išgirsti anksčiau.

N.Carr aktyviai investuoja maždaug penkerius metus ir yra įsirengusi perspėjimų sistemą, leidžiančią sekti akcijų kainas.

Trečiadienio rytą jos telefonas, atrodė, išsikraustė iš proto. Moteris pamatė, kad „GameStop“ akcijos kaina pasiekė 350 dolerių ir ėmė „vaikščioti“ auštyn žemyn tarsi amerikietiški kalneliai.

Ji atėjo pas sūnų, tuo metu ruošusį namų darbus, ir greitai papasakojo, kas vyksta. N.Carr paklausė, ką jis norėtų padaryti.

Vida Press nuotr./Finansai
Vida Press nuotr./Finansai

„Norėjau parduoti jas čia ir dabar, nes žinojau, kad jų vertė gali nukristi per kelias sekundes“, – sakė Jaydynas.

Galiausiai jie pardavė turėtas akcijas, taip uždirbdami beveik 3200 tūkst. dolerių.

Tai buvo pirmosios Jaydyno turėtos akcijos, tačiau dabar jis tvirtina ieškantis, kur galėtų investuoti dar.

N.Carr pasakojo, kad moko savo sūnų suprasti apie investavimą, taupymą, kreditines korteles ir kitas finansinio raštingumo temas, kurias jam reikės geriau suvokti suaugus.

„Mes esame afroamerikiečiai. Nepamatysite to daug mūsų bendruomenėje, – sakė ji. – Norėjau suteikti jam daugiau žinių apie šiuos dalykus, nes pati apie juos sužinojau vėlai. Būčiau norėjusi apie tai išgirsti anksčiau“.

Jaydynas žada 2 tūkst. dolerių atidėti į taupomąją sąskaitą, o likusį tūkstantį investuoti į „Microsoft“ ir „Roblox“ – žinomą internetinių žaidimų įmonę, besirengiančią pirminiam viešam siūlymui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius