-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nerijaus Numavičiaus patikėtinė Diana Dominienė vėl apklausta STT

Dešiniąja didžiausio „Vilniaus prekybos“ akcininko Nerijaus Numavičiaus ranka laikoma Diana Dominienė pirmadienį apklausta Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT), sužinojo 15min. Ji dar 2016 metais buvo apklausta kaip liudytoja garsiojoje galimo politikų papirkimo byloje, tačiau pirmadienio rytą jai vėl teko praverti STT duris. 2016 metais D.Dominienė žiniasklaidai teigė, kad prokurorus greičiausiai sudomino jos pažintis su „MG Baltic“ viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu.
Diana Dominienė
Diana Dominienė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Apklausa vyko dėl senų aplinkybių, kurios susijusios su mokesčių mokėjimu ir akcininkų nesutarimais, kurias anksčiau jau buvo tyrusi tiek VMI, tiek Generalinė prokuratūra. Prokuratūros tyrimas nutrauktas, o VMI iki šiol nėra nustačiusi jokių mokestinių nepriemokų“, – taip apklausą STT pakomentavo 15min D.Dominienė.

Primename, kad 2016 m. politinės korupcijos byloje buvo apklausta „Vilniaus prekybos“ pagrindinio akcininko N.Numavičiaus kontroliuojamos bendrovės „Bertona Holdings Limited“ Lietuvos skyriaus vadovė D.Dominienė. Ji teigė, kad buvo apklausta dėl pažinties su papirkinėjimu tame tyrime įtariamu R.Kurlianskiu.

Tai, kad šį pirmadienį D.Dominienė vėl buvo apklausta STT, patvirtino „Vilniaus prekybos“ atstovas Vaidotas Cucėnas. „Taip, ji buvo apklausta STT“, – teigė V.Cucėnas.

STT nekomentuoja, kodėl D.Dominienė buvo iškviesta į apklausą.

D.Dominienė anksčiau dirbo N.Numavičiaus šeimos biure „Talka LT“, tačiau šiais metais jis buvo išformuotas veiklą perkeliant į Nyderlandus.

15min žiniomis, ji ir vėl buvo apklausta dėl santykių su R.Kurlianskiu, taip pat ir dėl bendravimo su tuometiniu Valstybinės mokesčių inspekcijos viršininku Dainoru Bradausku.

D.Bradauskas, dėl kurio galimai korupcinės veiklos Finansų ministerija buvo pradėjusi tyrimą, įtariamas neteisėtu poveikiu VMI atliekamiems didžiausių verslo grupių „MG Baltic“ ir „Vilniaus prekyba“ finansiniams patikrinimams.

D.Dominienė buvo minima ir garsiųjų VSD pažymų skandale. VSD išsiaiškino, kad N.Numavičiaus patikėtinė palaikė ryšius su R.Kurlianskiu, tuometiniu „MG Baltic“ viceprezidentu, ir siekė užsitikrinti visapusišką koncerno palaikymą. Tiesa, pati D.Dominienė neigia kada nors prašiusi „MG Baltic“ pagalbos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius