-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldas Trumpas didina muitus 200 mlrd. JAV dolerių vertės prekėms iš Kinijos

JAV prezidentas Donaldas Trumpas sekmadienį pranešė, kad Jungtinės Valstijos ateinančią savaitę padidins muitus 200 mlrd. JAV dolerių vertės prekėms iš Kinijos iki 25 proc., nes prekybos derybos vyksta „per lėtai“.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

D.Trumpas naujieną paskelbė tuo metu, kai Vašingtone laukiama svarbios Kinijos delegacijos naujausiam derybų, skirtų užbaigti prekybos karą tarp dviejų didžiausių pasaulio ūkių, ratui. Šis ratas turėtų tapti paskutiniuoju ir galbūt lemti konfliktą užbaigsiantį sandorį.

„Jau dešimt mėnesių Kinija moka 25 proc. muitus už 50 mlrd. JAV dolerių vertės aukštųjų technologijų prekes ir 10 proc. muitus už 200 mlrd. JAV dolerių vertės kitas prekes“, – parašė D.Trumpas tviteryje.

„Penktadienį 10 proc. muitai padidės iki 25 proc.“, – nurodė prezidentas.

Abi šalys taiko didesnius muitus 360 mlrd. JAV dolerių viena kitos prekėms nuo praėjusių metų. Visgi D.Trumpas ir Kinijos prezidentas Xi Jinpingas gruodžio mėnesį susitarė dėl paliaubų ir susilaikyti nuo tolesnio muitų didinimo.

Vos praeitą savaitę Jungtinės Valstijos kalbėjo, kad derybos einasi puikiai.

Tačiau sekmadienį D.Trumpas pasiskundė: „Prekybos derybos su Kinija tęsiasi, bet per lėtai, nes jie bando derėtis iš naujo. Ne!“

Pasak D.Trumpo, jis nori sumažinti didžiulį JAV prekybos su Kinija deficitą, kuris 2018 metais sudarė 378,73 mlrd. JAV dolerių.

Be atviresnės Kinijos rinkos JAV prekėms, D.Trumpas reikalauja struktūrinių pokyčių, pavyzdžiui, kad Pekinas nustotų versti Kinijoje veikiančias JAV bendroves dalytis savo technologijomis.

D.Trumpas taip pat reikalauja, kad Kinija užkirstų kelią intelektinės nuosavybės vagystėms ir liautųsi subsidijuoti valstybines įmones.

Siekdamas spausti Kiniją, D.Trumpas netgi grasino įvesti muitus visoms Kinijos prekėms, įvežamoms į JAV – pernai prekių iš Kinijos importas siekė 539,5 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius