Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldas Trumpas piktinasi juanio devalvacija ir sako, kad ji bus pragaištinga JAV

Netikėtas Kinijos sprendimas devalvuoti juanį yra ekonomikos silpnumo pripažinimas ir gali nutolinti Federalinio rezervų sistemos (FED) sprendimą padidinti bazinę JAV palūkanų normą, antradienį TV kanalo „CNBC“ eteryje teigė finansų ekspertas Borisas Schlossbergas. Tuo tarpu vienas iš galimų respublikonų kandidatų į JAV prezidento postą Donaldas Trumpas teigė, kad toks Pekino žingsnis reikš sukrečiančius padarinius Vašingtonui.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Finansinių investicijų bendrovės „Principal Global Investors“ analitikas Jim McCaughanas tikina, kad FED visą dėmesį skirs vietos ekonomikos duomenims vietoje to, kad prognozuotų, kaip Kinijos ūkio lėtėjimas paveiks JAV.

Jie mus naikina, – piktindamasis Pekino žingsniu antradienį pareiškė milijardierius verslininkas D.Trumpas.

Kinijos centrinis bankas antradienį labiausiai per du dešimtmečius devalvavo nacionalinę valiutą juanį – 1,9 proc.

„Jie mus naikina“, – piktindamasis Pekino žingsniu antradienį pareiškė milijardierius verslininkas D.Trumpas, kuris yra pagarsėjęs kaip Kinijos valiutų politikos kritikas.

„Jie devalvuoja savo valiutą iki tokio lygio, koks jis jiems priimtinas. Jie apkarpo juanio vertę, o tai bus didelis sukrėtimas mums“, – tikino D.Trumpas, kuris jau ne kartą pažadėjo būsiantis tvirtesniu derybininku su Pekinu.

„Turime didelę įtaką Kinijai. Kinija praturtėjo dėl mūsų. Kinija save atstatė dėka iš JAV išsunktų pinigų ir darbo vietų“, – TV kanalui „CNN“ sakė milijardierius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius