-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldas Trumpas žada didinti amerikietiškų energijos išteklių eksportą

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas pažadėjo „aukso amžių“ Amerikos energetikos verslui ir žada, kad šalis didins gamtinių dujų, anglių ir naftos eksporto apimtis.
Donaldas Trumpas Sicilijoje
Donaldas Trumpas Sicilijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mes šiandien čia susirinkome tam, kad duotume pradžią naujai Amerikos energetikos politikai“, – Energetikos departamente įvykusio renginio metu sakė prezidentas. Renginyje dalyvavo naftos ir anglių gavybos sektoriaus bei vamzdynus tiesiančių darbuotojų profsąjungų atstovai.

„Mes eksportuosime amerikietiškus energijos išteklius į visą pasaulį“, – sakė D. Trumpas, kurį cituoja radijo stotis „Amerikos balsas“.

Ji pažymi, kad vadinamoji „energetinio dominavimo“ politika iš esmės yra tąsa ankstesnės administracijos pastangų, susijusių su suskystintų gamtinių dujų eksportų į Rytų Europos ir Azijos rinkas. JAV esą taip pat pasiūlys eksportuoti anglis į Ukrainą.

Radijo stoties duomenimis, D. Trumpas ketina apie amerikietiškų SGD eksportą kalbėti per kitą savaitę Varšuvoje vyksiantį Vidurio ir Rytų Europos šalių vadovų susitikimą. Liepos 5-6 d. d. JAV prezidentas lankysis Lenkijoje, kur taip pat dalyvaus Trijų jūrų iniciatyvos viršūnių susitikime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius