-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Draudikai praneša: dėl naktį siautėjusios audros – nuostoliai jau 120 tūkst. eurų. Kaip saugoti turtą?

Šį penktadienį Lietuvoje užfiksuoti labai stiprūs vėjo gūsiai ir perkūnija. Tokie reiškiniai neatsiejamai niokoja gamtą ir žmonių turtą. „Lietuvos draudimo“ duomenys rodo, kad nuostoliams atlyginti jau rezervuota 120 tūkst. eurų suma. Anot bendrovės ekspertų, skaičiai dar tikrai augs – prognozuojama pasiekti ir 300 tūkst. eurų sumą nuostoliams padengti, rašoma pranešime spaudai.
Eurai
Eurai / 123RF.com nuotr.

Iš ketvirtadienio į penktadienį Lietuvoje itin pakilo vėjas (iki 25 m/s) ir smarkūs vėjo gūsiai niokojo žmonių turtą.

„Dėl nuostolių į „Lietuvos draudimą“ kreipiasi žmonės iš visos Lietuvos, tačiau dominuoja didieji miestai. Taip pat svarbu paminėti, kad pirmiausia stiprūs vėjo gūsiai pasiekė pajūrį, vėliau keliavo per visą Lietuvos teritoriją“, – situaciją komentuoja „Lietuvos draudimo“ Operacijų departamento vadovas Artūras Juodeikis.

Anot jo, bendrovės duomenys rodo, kad per penktadienį į bendrovę jau kreipėsi klientai, kurių patirtiems nuostoliams atlyginti jau rezervuota 120 tūkst. eurų. Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba prognozuoja, jog toks stiprus vėjas Lietuvoje išliks visą penktadienį iki pat šeštadienio pietų. Taigi nuostoliai dar gali augti, tad gyventojai turėtų apsaugoti savo turtą.

„Paskutinės didesnės audros buvo fiksuotos praėjusių metų spalio 12 ir rugpjūčio 16 dienomis. Tada nuostoliai siekė taip pat nemažas sumas – spalio mėnesį – 150 tūkst. eurų, o rugpjūčio mėnesį tada išmokėjome 220 tūkst. eurų sumą nuostoliams padengti“, – sako Artūras Juodeikis.

Svarbu saugoti daiktus greta namų bei transporto priemones

„Lietuvos draudimo“ ekspertas pastebi, kad esant dideliam vėjui nukenčia ir automobiliai, ir būstai. Todėl primena, kad svarbu saugoti savo turtą ir nenumoti ranka į specialistų, tarnybų perspėjimus bei prognozes.

„Labai svarbu prirakinti bet kokius lauko baldus arba juos įnešti į vidų, kad būtų apsaugotos namų sienos bei langai nuo skraidančių sunkių daiktų. Didelis vėjas pakelia vazonus, batutus, lauko baldus, kurie gali išmušti namų langus, sugadinti automobilius – jūsų ir kaimynystėje esančius. Taip pat būtina saugoti automobilius ir nestatyti jų po dideliais, senais medžiais“, – patarimais dalinasi „Lietuvos draudimo“ atstovas.

Patyrusiems žalą gyventojams „Lietuvos draudimo“ ekspertas pataria pirmiausia kviesti avarines tarnybas, skubėti saugoti turtą. Jei yra galimybė – mažinti nuostolį. Tuomet labai svarbu nufotografuoti sugadinimus ir kreiptis į savo draudimo bendrovę. Registruoti įvykius „Lietuvos draudime“ klientai gali naudojantis savitarnos svetaine „SavasLD“.

„Lietuvos draudimas“ yra didžiausia draudimo bendrovė šalyje, savo paslaugas teikianti daugiau nei 588 tūkstančiams privačių ir verslo klientų. Bendrovė užima didžiausią ne gyvybės draudimo rinkos dalį šalyje ir turi daugiau nei 1000 darbuotojų komandą visoje Lietuvoje. „Lietuvos draudimas“ yra ne kartą pripažintas Geriausiu darbdaviu Baltijos šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius