Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Druskininkų Rasa“ taikosi į Lenkiją

Mineralinio vandens gamintoja „Druskininkų Rasa“ artimiausiu metu Lenkijoje ketina pristatyti savo prekių ženklą.
Nei juoktis, nei verkti: tą patį lietuvišką produktą lietuviai lenkams (nuotr. kairėje) sugeba pardavinėti 1,5 karto pigiau nei tautiečiams.
„Druskininkų Rasa“ artimiausiu metu Lenkijoje ketina pristatyti savo prekių ženklą. / Audriaus M./15min.lt skaitytojo nuotr.

„Latvijoje ir Estijoje jau įsitvirtinome ir užimame 15–20 procentų rinkos. Intensyviai darbuojamės Lenkijoje – esame kaimynės ir šioje šalyje ketiname tapti rimtais žaidėjais, atsiriekti rinkos dalį, manau, netrukus ir savo prekių ženklą ten pristatysime. Svarbu patekti į didelius prekybos centrus – tai išsprendžia ir logistikos problemas“, – „Verslo žinioms“ sakė „Druskininkų Rasos“ generalinis direktorius Aurelijus Sinkevičius.

Anot jo, ši vasara vandens gamintojams buvo itin palanki – šiemet sausį–liepą įmonė pasiekė maždaug 14 mln. litų apyvartą.

„Vidaus vartojimas vis dar smunka, o mūsų pardavimai didėja dėl eksporto“, – teigė A.Sinkevičius.

Pernai bendrovė eksportavo 20 proc. produkcijos, o šiemet išveža 30 procentų.

A.Sinkevičius teigia, kad nuo kitų metų įmonė pasiryžusi dalyvauti visuose įmanomuose konkursuose Europos Sąjungos (ES) paramai gauti – „Druskininkų Rasa“ nori plėstis į kitas rinkas, bet savarankiškai, pasak vadovo, tai daryti gana brangu.

„Mūsų taikinys – Skandinavija, Čekija, Vokietija, Balkanų šalys. Teoriškai, kur yra žmonių, ten galima parduoti vandens. Bet orientuojamės į Europą. Rytų rinka taip pat įdomi, bet ji sudėtinga – neturime nei patikimo partnerio, nei užtektinai žinių“, – kalbėjo A.Sinkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius