-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

E.Muskas sako asmeniškai investavęs į bitkoinus ir neplanuoja jų parduoti

Elektromobilių gamintojos „Tesla“ įkūrėjas ir vadovas Elonas Muskas sako asmeniškai investavęs į bitkoinus ir kitas kriptovaliutas.
Elonas Muskas
Elonas Muskas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jis patikino, kad nemanipuliuoja skaitmeninėmis valiutomis ir neplanuoja jų parduoti.

E.Muskas taip pat pareiškė tikįs kriptovaliutomis, kurias vertina kaip būdą „padidinti žmogaus galią prieš vyriausybę“. Be bitkoinų, jis yra investavęs į tokias valiutas kaip „Ethereum“ ir „Dogecoin“. O jo bendrovės „Tesla“ ir „SpaceX“ yra investavusios tik į bitkoinus.

„Tesla“ vadovas pripažino, jog praranda pinigų, kai bitkoino ar kitų kriptovaliutų vertė mažėja, tačiau pareiškė, kad, nepaisant skaitmeninių valiutų kurso kintamumo, jis jų neparduoda.

„Norėčiau, kad bitkoinas brangtų“, – pareiškė jis per šią savaitę surengtą konferenciją „The B Word“.

„Tesla“ balandį skelbė, jog valdo bitkoinų, kurių vertė sudaro apie 1,3 mlrd. JAV dolerių.

E.Muskas socialiniame tinkle „Twitter“ reguliariai rašo apie kriptovaliutas, kurių kursai aktyviai reaguoja į jo pranešimus.

Pavyzdžiui, kovą jis pareiškė, kad už bitkoinus bus galima įsigyti automobilius „Tesla“, ir tai išprovokavo šios kriptovaliutos kurso šuolį.

Tačiau gegužę jis paskelbė, kad, vartotojams perkant „Tesla“ automobilius, bendrovė iš pirkėjų nepriims bitkoinų, nes jų „kasyba“ yra pernelyg tarši.

O šią savaitę E.Muskas pareiškė, kad „Tesla“ vėl leis pirkėjams atsiskaityti bitkoinais, jeigu kasybos procesas taps mažiau priklausomas nuo iškastinio kuro. Tam, anot jo, reikia, kad mažiausiai 50 proc. kriptovaliutų kasybai suvartojamos elektros energijos būtų „švari“ elektra.

„Panašu, kad bitkoinų kasyba vis labiau juda link atsinaujinančiųjų energijos šaltinių, – pareiškė jis. – Hidroenergetika, geoterminė ir branduolinė energetika – visa tai yra geri kasybai reikalingos energijos šaltiniai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius