-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 22 /15:58

EBPO: Lietuvos ekonomika šiemet augs 2,5 proc., kitąmet – 1,6 proc.

Lietuvos ekonomikos augimas šiemet sieks 2,5 proc., o 2023 metais jis turėtų sulėtėti iki 1,6 proc., prognozuoja Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (EBPO).
Eurai
Eurai / 123RF.com nuotr.

Antradienį paskelbtoje atnaujintoje EBPO ekonominėje apžvalgoje rašoma, kad šalies ekonomikos lėtėjimą kitąmet lemia aukšta infliacija, Rusijos karo Ukrainoje poveikis ir silpnesnė išorės paklausa, o privatų vartojimą neigiamai veikia didesnis nedarbas ir realaus darbo užmokesčio mažėjimas.

Prognozuojama, kad 2024 metais Lietuvos bendrojo vidaus produkto (BVP) augimas turėtų siekti 2 procentus.

Vidutinė infliacija Lietuvoje šiemet turėtų siekti 18,8 proc., o 2023 metais – 11,9 proc. Nedarbas turėtų siekti atitinkamai 5,8 ir 6,5 proc., valdžios sektoriaus deficitas – 2 ir 4,8 proc., o valstybės skola – 50,2 ir 53,4 procento.

EBPO teigia, jog valstybės numatyta parama padeda namų ūkiams ir įmonėms susidoroti su didėjančiomis energijos kainomis, tačiau paramą būtų galima taikyti tikslingiau, tik pažeidžiamoms grupėms.

Taip pat teigiama, kad vykdant struktūrines reformas pagrindinis dėmesys turėtų būti skiriamas įgūdžių gerinimui ir geresniam daugelio valstybės ir savivaldybių įmonių valdymui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius