Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

EBPO: Lietuvos ekonomika šiemet augs 2,9 proc., kitąmet – 2,5 proc.

Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (EBPO) prognozuoja, kad šiemet Lietuvos ekonomika augs 2,9 proc., tačiau kitąmet šalies bendrojo vidaus produkto (BVP) augimas sulėtės iki 2,5 procento.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

EBPO nuomone, silpna išorės paklausa lėtins šalies eksportą, o dėl vyraujančio globalaus neužtikrintumo poveikio verslo sprendimams investicijų augimas sulėtės nuo vidutiniškai 6,6 proc. 2017–2018 metais iki 4,7 proc. 2019–2020 metais, pranešė Finansų ministerija.

Numatoma, kad infliacija artimiausius dvejus metus vidutiniškai sudarys 2,2 proc., nedarbo lygis, pernai siekęs 6,2 proc., šiemet sumažės iki 5,9 proc., o 2020-aisiais – iki 5,8 procento.

EBPO vertinimu 2019–2020 metais valdžios sektoriaus perteklius sudarys atitinkamai 0,4 proc. BVP ir 0,2 proc. BVP , o projektuojama fiskalinė politika bus iš esmės neutrali.

EBPO pabrėžia, kad struktūrinės reformos galėtų padidinti šalies produktyvumą ir ekonomikos augimą prognozuojamu laikotarpiu, taip pat akcentuoja švietimo sistemos kokybės gerinimo, profesinio mokymo, tolesnio verslo sąlygų gerinimo ir administracinės naštos verslui mažinimo poreikį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius