Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

ECB atstovas: Graikijos problemas ES gali išspręsti viena

Europos Sąjunga (ES) su Graikija susijusią problemą gali išspręsti pati ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) dalyvavimas nėra būtinas, trečiadienį pareiškė aukštas Europos Centrinio Banko (ECB) pareigūnas.
Bankomatas Atėnų gatvėje
Bankomatas Atėnų gatvėje / „Scanpix“/AP nuotr.

„Ekonomine prasme, TVF nebereikia Graikijai stabilizuoti“, – pareiškė Ewaldas Nowotny‘s, Austrijos centrinio banko vadovas ir ECB valdančiosios tarybos narys.

„Tai problema, kurią ES gali išspręsti pati“, – pareiškė jis austrų dienraščiui „Die Presse“.

Kiek anksčiau šį mėnesį „WikiLeaks“ paskelbė pranešimą, kuriame, kaip teigia ši ne pelno siekianti organizacija, pateikiama vieno TVF darbuotojų susitikimo stenograma, iš kurios galima suprasti, kad Fondas gali specialiai pailginti derybas dėl Graikijos skolų, kad šalis pritrūktų pinigų ir būtų priversta kuo skubiau užbaigti derybas.

Graikijos premjeras Alexis Tsipras iš TVF vadovės pareikalavo paaiškinimų, tačiau Christine Lagarde šį „WikiLeaks“ pranešimą pavadino „nesąmone“.

Susitarimo dėl dalyvavimo dabartinėje finansinės pagalbos Graikijai programoje TVF oficialiai dar nepasirašė.

Pirmadienį Graikija ir ES, TVF ir ECB misijų vadovai atnaujino derybas dėl reformų. A.Tsipras tuomet pareiškė esą tikįs, kad šis patikrinimas bus užbaigtas iki balandžio 22 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius