Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egiptas įsigis iš Prancūzijos 30 naikintuvų „Rafale“

Egipto kariuomenė patvirtino užsakiusi 30 naikintuvų „Rafale“ iš Prancūzijos gynybos sektoriaus milžinės „Dassault Aviation“, siekdama sustiprinti nacionalinį saugumą.
Prancūzijos naikintuvas „Rafale“
Prancūzijos naikintuvas „Rafale“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Užsakymas, atliktas po 24 orlaivių „Rafale“ įsigijimo 2015 metais, bus finansuojamas iš 10 metų išduotos paskolos, vėlai pirmadienį paskelbtame pareiškime nurodė ginkluotosios pajėgos.

Žurnalistinių tyrimų portalas „Disclose“ anksčiau pirmadienį pranešė, kad šis sandoris buvo dalis slaptai sudaryto didelio masto gynybos susitarimo, kurio vertė siekia 4 mlrd. eurų.

Stokholmo tarptautinio taikos tyrimų instituto (SIPRI) duomenimis, Egiptas yra trečias pagal apimtį ginklų importuotojas pasaulyje po Saudo Arabijos ir Indijos.

Per pastarąjį dešimtmetį Kairo ginkluotės pirkimo apimtys išaugo 136 proc., Egiptui pradėjus pirkti karinę įrangą ne tik iš JAV, bet ir iš Prancūzijos, Vokietijos ir Rusijos, anksčiau šiemet paviešintoje ataskaitoje pažymėjo SIPRI.

Egiptas įsitvirtino kaip stabilumo ramstis regione, tęsiantis ilgamečiam konfliktui jo vakarinėje kaimynėje – Libijoje.

Egiptiečių prezidentas Abdel Fattahas al Sisi ir prancūzų lyderis Emmanuelis Macronas palaiko glaudžius santykius, pagrįstus abipusiais saugumo interesais.

Per gruodį Paryžiuje vykusią bendrą spaudos konferenciją su Egipto lyderiu E.Macronas pareiškė: „Nesiesiu bendradarbiavimo gynybos ir ekonomikos srityse su šiais nesutarimais [dėl žmogaus teisių].“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius