Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ekspertai: svarbiausi 2021-ųjų ekonominiai įvykiai – infliacija, santykių su Kinija krizė

Reikšmingiausia 2021-ųjų metų įvykiai buvo didelis infliacijos šuolis bei kilusi įtampa Vilniaus ir Pekino santykiuose, teigia BNS kalbinti ekonomistai.
Kinijos ir Lietuvos vėliavos
Kinijos ir Lietuvos vėliavos / 123RF.com nuotr.

Naujienų agentūra BNS penkiolikos ekonomistų ir ekspertų paprašė iš 13-kos, jos manymu, svarbiausių šių metų įvykių išrinkti tris reikšmingiausius.

12 apklaustųjų mano, kad didžiausios reikšmės ekonomikai šiemet turėjo infliacijos šuolis. 11 ekspertų taip pat išskyrė Vilniuje šiemet atidarytą Taivaniečių atstovybę, dėl kurios Kinija apribojo diplomatinius kontaktus su Lietuva bei ėmėsi ekonominio šantažo.

10 ekspertų prie reikšmingiausių įvykių priskyrė ir Vyriausybės patvirtintą 2,2 mlrd. eurų vertės ekonomikos gaivinimo planą. Toliau rikiavosi liepą pasibaigęs daugiau kaip pusę metų trukęs karantinas (7 apklaustieji), nesustojęs „Belaruskalij“ trąšų tranzitas (3), Lietuvos ir Lenkijos pirmą kartą atliktas sinchroninio elektros sistemų veikimo bandymas (2).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius