-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekspertai: Vokietija yra ant recesijos ir sąstingio ribos

Vokietijos eksporto rodikliams įtakos turi prekybos karas tarp Jungtinių Valstijų ir Kinijos bei perspektyva, kad Jungtinė Karalystė išstos iš Europos Sąjungos nepasiekusi šį procesą reglamentuojančio susitarimo, teigia analitikai.
Vokietija
Vokietija / „Scanpix“/AP nuotr.

Vokietijos valstybinio plėtros banko „KfW“ ekspertas Klausas Borgeris mano, kad „2019 metų vasarą Vokietija yra atsidūrusi ant ribos tarp recesijos ir sąstingio“, pranešė transliuotojas „Deutsche Welle“.

Anksčiau buvo pranešama, kad, remiantis Vokietijos federalinės statistikos tarnybos („Destatis“) duomenimis, 2019 metų birželio mėnesį prekių eksportas iš Vokietijos sumažėjo 8 proc., palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus.

Pirmąjį 2019-ųjų pusmetį eksportas padidėjo vos 0,5 procento.

„Remiantis visų metų rezultatais, tirpsta viltys sulaukti net nedidelio pliuso“, – teigė Vokietijos prekybos ir pramonės rūmų užsienio ekonomikos skyriaus vadovas Volkeris Treieris (Folkeris Trejeris). Kartu jis pripažino, kad net nulinis augimas, atsižvelgiant į pasaulio ekonomikos krizę, „laikytinas sėkmė“.

Dėl prekybos karo tarp JAV ir Kinijos, Tarptautinis valiutos fondas (TVF) taip pat buvo priverstas dar kartą sumažinti savo pasaulinio ekonomikos augimo prognozę 2019 ir 2020 metams.

Remiantis liepos pabaigoje paskelbta pasaulio ekonomikos apžvalga, TVF mano, kad pasaulinis bendrojo vidaus produkto (BVP) augimas 2019 metais sudarys 3,2 procento – 0,1 procentinio punkto mažiau nei buvo prognozuojama balandį.

TVF taip pat 0,1 procentinio punkto sumažino pasaulinio ekonomikos augimo prognozę 2020 metams. Pasak ekspertų, 2020-aisiais pasaulinis augimas sieks 3,5 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius