Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eksportuotų prekių kainos per mėnesį mažėjo 2,5 proc., per metus – augo 12,6 proc.

Eksportuotų prekių kainos šiemet rugsėjį, palyginti su rugpjūčiu, sumažėjo 2,5 proc., importuotų prekių – 2,2 proc., skelbia Statistikos departamentas.
Vilkikas
Vilkikas / 123RF.com nuotr.

Iš eksportuotų prekių labiausiai – 25,5 proc. – atpigo elektra. Žemės ūkio vienmečiai augalai atpigo 18,1 proc., žalia nafta – 8,5 proc., bet pabrango megztiniai arba nertiniai drabužiai bei tekstilės verpalai ir siūlai – po 6 proc., betono, cemento ir gipso gaminiai – 4, kompiuteriai ir išorinė įranga – 3,5 proc.

Iš importuotų prekių labiausiai – 25,2 proc. – atpigo elektra. Žuvys ir kiti žuvininkystės produktai atpigo 7,1 proc., žalia nafta – 5,6 proc., bet pabrango juodosios akmens anglys – 119,9 proc., gamtinės dujos – 31,6, žemės ūkio daugiamečiai augalai – 7,3 proc.

Per metus – rugsėjį, palyginti su 2021 metų rugsėju – eksportuotų prekių kainos padidėjo 12,6 proc., importuotų prekių – 31,4 procento.

Per mėnesį iš euro zonos importuotų prekių kainos sumažėjo 1,4 proc., ne iš euro zonos – 2,8 proc., per metus – atitinkamai augo 19,8 proc. ir 40,8 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius