Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eksportuotų prekių kainos per metus augo 6,8 proc., importuotų – 15,1 proc.

Lietuvos eksportuotų prekių kainos rugpjūtį, palyginti su 2020-ųjų rugpjūčio mėnesiu, padidėjo 6,8 proc., o importuotų prekių – 15,1 procento.
Mokesčiai
Mokesčiai / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Eksportas Importas

Per mėnesį (rugpjūtį, palyginti su liepą) eksportuotų prekių kainos smuktelėjo 0,1 proc., importuotų prekių – padidėjo 0,7 proc., pranešė Statistikos departamentas.

Per mėnesį iš eksportuotų prekių labiausiai – 7,7 proc. – atpigo plieniniai vamzdžiai, vamzdeliai, tuščiaviduriai profiliuočiai ir susijusios jungiamosios detalės. Tomo ketus ir plienas bei ferolydiniai atpigo 6,9 proc., cementas, kalkės ir gipsas – 4,7 proc., bet pabrango nafta – 8,3 proc., pesticidai ir kiti agrocheminiai produktai – 6,3 proc., guminiai gaminiai – 6,2 procento.

Iš importuotų prekių daugiausia – 36,5 proc. – pabrango gamtinės dujos. Žemės ūkio vienmečiai augalai brango 5,8 proc., niekur kitur nepriskirti kasybos ir karjerų eksploatavimo produktai – 5,2 proc., bet atpigo žuvys ir kiti žuvininkystės produktai – 7 proc., nafta – 6,5 proc., gyvi gyvūnai ir gyvūniniai produktai – 3,9 procento.

Per metus iš euro zonos importuotų prekių kainos išaugo 6,5 proc., ne iš euro zonos – 23 procentais. Per mėnesį iš euro zonos importuotų prekių kainos padidėjo 0,9 proc., ne iš euro zonos – 0,6 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius