-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekstremali padėtis verslui gali reikšti ir ribojimus, ir lengvatas

Vyriausybei dėl koronaviruso grėsmės trečiadienį paskelbus valstybės lygio ekstremalią situaciją, verslui tai gali reikšti ir ribojimų, ir lengvatų vykdant įsipareigojimus, rašo „Verslo žinios“.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Viskas priklausys nuo to, koks bus priimtas ekstremaliųjų situacijų valdymo planas“, – sako advokatų profesinės bendrijos „Walless“ partneris Vaidotas Puklevičius.

Pasak jo, gali atsirasti ribojimų organizuoti masinius renginius, o juos patiriantys verslo subjektai galėtų remtis nenugalimos jėgos aplinkybe ir sumažinti savo atsakomybę prieš kitas sutarties šalis.

BNS skelbė, kad ketvirtadienį į pirmąjį posėdį renkasi Valstybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centras, bus tariamasi dėl priemonių prieš koronavirusą.

Trečiadienį ekstremalią situaciją valstybės mastu paskelbęs ministrų kabinetas įsteigė šį centrą ir jam vadovauti paskyrė sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą.

Vyriausybė pranešė, kad paskelbus ekstremalią situaciją, bus galima lengviau koordinuoti prevencinius pasirengimo viruso plitimui veiksmus, organizuoti institucijų darbą, panaudoti valstybės medicinos materialinių išteklių rezervą, greičiau ir lengviau vykdyti kitas procedūras.

Kinijoje sausį kilus COVID-19 viruso protrūkiui, jis išplito daugiau nei 30-yje valstybių. Pasaulyje registruota per 80 tūkst. susirgimų, mirė daugiau kaip 2,7 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius