-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES grasina nustatyti papildomus muitus 35 mlrd. eurų vertės JAV prekėms

Europos Sąjunga (ES) yra pasirengusi įvesti papildomus importo muitus 35 mlrd. eurų vertės amerikietiškoms prekėms, jeigu Jungtinės Valstijos nustatys muitus ES automobiliams, pareiškė už prekybą atsakinga Europos Komisijos (EK) narė.
JAV doleris
JAV doleris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Cecilia Malmstrom taip pat pažymėjo, jog Europos ir Jungtinių Valstijų planas derėtis dėl ribotos apimties prekybos susitarimo atsidūrė aklavietėje.

„Nesutiksime su jokia reguliuojama prekyba, kvotomis ar savanoriškais eksporto suvaržymais ir, jeigu bus įvesti muitai, parengsime [prekių, kuriems bus taip pat įvesti muitai,] sąrašą, kad atkurtume pusiausvyrą“, – antradienį pareiškė C.Malmstrom naujai išrinktiems europarlamentarams.

„Jis jau yra iš esmės parengtas, o [į jį įtrauktų prekių] vertė sudaro 35 mlrd. eurų. Tikiuosi, kad mums nereikės jo panaudoti“, – pridūrė Komisijos narė.

Nors daugiausia dėmesio yra skiriama JAV ir Kinijos prekybos ginčui, įtampa JAV ir ES prekybos santykiuose tebėra didelė.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas vis dar svarsto galimybę nustatyti papildomus muitus importuojamiems automobiliams. Jis aiškina, jog tai būtų padaryta nacionalinio saugumo sumetimais, tačiau C.Malmstrom tvirtina, jog tai yra visiškai nepagrįsta.

„Palankiai vertiname JAV sprendimą kol kas nenustatyti muitų automobiliams ir jų dalims“, – pareiškė ji.

„Tačiau tai, kad europietiški automobiliai gali kelti grėsmę JAV nacionaliniam saugumui, be jokios abejonės, yra absurdiška“, – pridūrė ji.

Maždaug prieš metus D.Trumpas ir Europos Komisijos pirmininkas Jeanas Claude‘as Junckeris pasiekė susitarimą dėl prekybos paliaubų.

Jie taip pat sutarė pradėti derybas dėl ribotos apimties prekybos susitarimo, tačiau C.Malmstrom pažymėjo, kad Jungtinės Valstijos šiuo klausimu nenori siekti pažangos.

„Jungtinės Valstijos nėra pasirengusios derėtis, jeigu į derybas nebus įtrauktas žemės ūkis, tačiau tai yra nepriimtina mums“, – pareiškė Komisijos narė.

„Taigi šiuo metu šioje srityje nieko nevyksta“, – pridūrė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius