Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

ES griežtina prekybos dvejopo naudojimo prekėmis ir technologijomis kontrolę

Europos Sąjunga (ES) atnaujino dvejopo naudojimo prekių ir technologijų, tokių kaip stebėjimo sistemos virtualioje erdvėje, eksporto kontrolės įstatymus.
Europos Sąjunga
Europos Sąjunga / 123RF.com nuotr.

„Griežta kontrolė leis užkirsti kelią žmogaus teisių pažeidimams ir piktnaudžiavimams, neatsiliekant nuo naujausios technologijų pažangos“, – pareiškė Portugalijos, kuri šiuo metu pirmininkauja ES Tarybai, finansų ministras Joao Leao.

Pirmadienį ES Taryba priėmė nutarimą, kuriuo atnaujinama ES dvejopo naudojimo prekių kontrolės sistema.

Ši sistema apima eksportą, tarpininkavimą, techninę pagalbą, tranzitą ir perdavimą, ir yra taikoma prekėms, programinei įrangai ir technologijoms, kurias galima naudoti tiek civiliniais, tiek kariniais tikslais.

Naujasis reglamentas, apie kurį savo pranešime spaudai paskelbė ES Taryba, sustiprins platesnio spektro naujų dvejopo naudojimo technologijų kontrolę, taip pat ES valstybių narių ir Europos Komisijos koordinavimą siekiant veiksmingos kontrolės visame bloke.

Reglamentas įpareigos gamintojus tinkamai kontroliuoti tokių prekių apyvartą ir paskirs įmonėms svarbų vaidmenį „sprendžiant tarptautinio saugumo riziką“, kylančią dėl dvejopo naudojimo prekių.

Kai reglamentą pasirašys Europos Parlamentas ir ES Taryba, jis bus paskelbtas ES oficialiajame leidinyje ir įsigalios po 90 dienų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius