Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

ES įstatymų leidėjai ragina uždrausti rusiškas SGD

Europos Parlamentas ketvirtadienį paragino Bendriją uždrausti importuoti iš Rusijos suskystintas gamtines dujas (SGD) bei uždaryti jau galiojančių sankcijų spragas, kurios padeda Maskvai finansuoti jos karą Ukrainoje.
REUTERS-Scanpix nuotr.
REUTERS-Scanpix nuotr.
Temos: 1 Rusija

Europos Sąjunga nuo 2022-ųjų vasario, kai Kremlius pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą, įvedė 11 beprecedenčių sankcijų Rusijai paketų.

Šiuo metu Briuselis rengia pasiūlymus dėl 12-ojo, į kurį, kaip tikimasi, bus įtrauktas draudimas prekiauti rusiškais deimantais. Diplomatų teigimu, naują sankcijų Rusijai „porciją“ ES valstybės narės turėtų aptarti kitą savaitę.

Kita vertus, kelios Bendrijos narės iš Rytų Europos raginą embargą skelbti ir rusiškoms SGD. Tačiau, kaip teigia stebėtojai, Bendrija kol kas nėra tam linkusi, nes toks draudimas gali stipriai sukrėsti trapią Europos dujų rinką ir pakelti kainas.

Neįpareigojančioje rezoliucijoje Europos Parlamentas paragino ES uždrausti importuoti iš Rusijos suskystintas gamtines dujas ir suskystintas naftos dujas, kurių eksporto pajamos solidžiai pildo Kremliaus iždą.

„ES išlieka viena pagrindinių Rusijos iškastinio kuro naudotojų dėl vamzdynais pumpuojamų dujų ir SGD importo, taip pat dėl įvairių draudimo importuoti žaliavinę naftą ir naftos produktus išimčių“, – sakoma pareiškime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius