Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES pakoregavo euro zonos augimo prognozę

Europos Sąjunga (ES) trečiadienį smarkiai pakoregavo savo augimo prognozes šiems ir kitiems metams, sakydama, kad paspartėjusios vakcinavimo nuo COVID-19 kampanijos ir didelės apimties bloko ekonomikos atgaivinimo planas leis išbristi iš nuosmukio.
Euras
Euras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Europos Komisijos teigimu, 19 narių turinčios euro zonos ekonomikos augimas 2021 metais pasieks 4,3 proc., o 2022 metais – 4,4 procento.

Ankstesnėje prognozėje, paskelbtoje vasario mėnesį, buvo kalbama apie 3,8 proc. augimą šiais ir kitais metais.

Kalbėdama apie ES, Europos Komisija teigė, kad 2021 metais ekonomika išsiplės 4,2 proc., o 2022-aisiais – 4,4 procento.

Prognozuojamas augimo tempas patvirtina Tarptautinio valiutos fondo (TVF) prognozes ir kitus duomenis, kurie parodė staigų gamybos padidėjimą ir labai padidino vartotojų pasitikėjimą, pasibaigus ilgai žiemai, kurios metu vyravo dėl COVID-19 įvesti apribojimai.

„COVID-19 šešėlis pradeda atsitraukti nuo Europos ekonomikos“, – kalbėjo Europos Sąjungos (ES) ekonomikos komisaras Paolo Gentiloni.

Jei duomenys pasitvirtins, manoma, kad pirmąjį šių metų ketvirtį ES ekonomika susidūrė su antra recesija per mažiau nei metus, nes lėtas vakcinavimo nuo COVID-19 kampanijų tempas sustabdė pirmąjį ekonomikos atsigavimą.

ES taip pat teigė, kad viešoji skola euro zonoje bus rekordinė ir per ateinančius dvejus metus liks virš 100 proc. metinio bendrojo vidaus produkto (BVP) lygio.

Nepaisydamas rekordinių biudžeto išlaidų, P.Gentiloni laikosi nuomonės, kad didelės valstybių išlaidos „buvo – ir tebėra – būtinos padėti Europos darbuotojams ir įmonėms įveikti audrą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius