Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES šalys neketina savo noru riboti automobilių eksporto į JAV

Europos Sąjungos (ES) šalys neketina su Jungtinėmis Valstijomis svarstyti galimybės riboti europietiškų automobilių ir jų dalių tiekimą į JAV rinką.
Automobiliai
Automobiliai / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Gegužės 17 dieną JAV prezidentas Donaldas Trumpas nusprendė 180-čiai dienų atidėti 25 proc. importo muitų įvedimą ES ir Japonijoje pagamintiems automobiliams.

Kartu D.Trumpas pareiškė, jog „vidaus konkurencijos sąlygos Jungtinėse Valstijose turi būti pagerintos mažinant automobilių importą“.

Baltieji rūmai pranešė, kad prezidentas JAV prekybos atstovui Robertui Lighthizeriui pavedė organizuoti derybas su ES ir Japonija, kad būtų „panaikinta grėsmė nacionaliniam saugumui, susijusi su automobilių ir kai kurių jų dalių importu iš Europos Sąjungos, Japonijos ir bet kokių kitų šalių“.

Už prekybą atsakingi ES ministrai pirmadienį įvykusiame susitikime atmetė galimybę įvesti kvotas europietiškų automobilių tiekimui į Jungtines Valstijas.

„Mes 100 proc. tam prieštaraujame“, – pareiškė Švedijos užsienio prekybos ministrė Ann Linde.

O Prancūzijos užsienio reikalų ministerijos valstybės sekretorius Jeanas Baptiste'as Lemoyne'as pažymėjo, jog ES šalys ketina laikytis Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) reikalavimų.

Savanoriškas eksporto ribojimas prieštarauja PPO taisyklėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius