-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES vadovė: prekybos susitarimas su JAV gali būti sudarytas jau „po kelių savaičių“

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen trečiadienį teigė, kad prekybos susitarimas tarp Europos ir JAV gali būti sudarytas per kelias savaites, nepaisant to, kad Vašingtonas vėl pagrasino įvesti importo muitus iš ES įvežamiems automobiliams.
Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen / „Scanpix“/AP nuotr.

„Apskritai mes labai gerai pasikalbėjome su JAV prezidentu Donaldu Trumpu“, – Pasaulio ekonomikos forume žurnalistams pareiškė U.von der Leyen.

„Tikimės, kad po kelių savaičių bus pasiektas susitarimas, kurį galėsime pasirašyti“, – pažymėjo ji ir pridūrė, kad susitarimas apims prekybą, technologijas ir energetiką.

U.von der Leyen išsakė komentarus vos po kelių minučių po to, kai D.Trumpas išvyko iš forumo Davose, pažadėjęs atkreipti savo dėmesį į Europą ir pareiškęs, kad, pastaroji nesąžiningai elgiasi su Jungtinėmis Valstijomis prekybos srityje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas

ES pareigūnė pateikė nedaug informacijos apie planą, tačiau teigė, kad susitarimas bus grindžiamas „nauju požiūriu“, kuris skirsis nuo ankstesnio mėginimo sudaryti transatlantinį prekybos susitarimą, paskelbtą 2017 metais.

„Nėra gerai, kad įsitraukėme į prekybos ginčus [pastaraisiais] mėnesius, tačiau mes susėsime, tarsimės, ieškosime sprendimų, keisimės [informacija] ir nuomonėmis“, – pridūrė U.von der Leyen.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius