-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ESRV ragina Europos bankus iki 2020 metų pabaigos atsisakyti dividendų ir akcijų išpirkimo

Europos sisteminės rizikos valdyba (ESRV) rekomenduoja bankams bent iki 2020 metų pabaigos atsisakyti dividendų mokėjimo ir akcijų išpirkimo.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

ESRV, kuriai vadovauja Europos Centrinio Banko (ECB) vadovė Christine Lagarde, yra atsakinga už makroprudencinę finansų sistemos priežiūrą Europos Sąjungoje (ES).

Institucijai pavesta, be kita ko, rinkti ir analizuoti informaciją, būtiną sisteminei rizikai nustatyti, įspėti, jei manoma, kad sisteminė rizika yra rimta, rengti rekomendacijas, kokių veiksmų reikia imtis reaguojant į nustatytą riziką, stebėti, kaip vykdomos rekomendacijos ir perspėjimai, ir kt.

Kiek anksčiau šiais metais ECB bankams patarė dividendų mokėjimo ir akcijų išpirkimo atsisakyti bent iki 2020 metų spalio 1 dienos.

Reguliavimo institucijos nori, kad Europos finansų įstaigos turėtų pakankamas atsargas, kad galėtų atlaikyti galimą blogų paskolų apimties augimą ir paremti ekonomiką koronaviruso pandemijos išprovokuotos krizės sąlygomis, rašo JAV verslo dienraštis „The Financial Times“.

„Per pastaruosius du mėnesius tapo aišku, koks bus krizės mastas ir trukmė, – pažymima ESRV paskelbtame pranešime. – Tai dar kartą pabrėžia, jog dividendų mokėjimo, akcijų išpirkimo ir kintamojo atlyginimo mokėjimo bankams reikia atsisakyti bent iki 2021 metų sausio 1 dienos ir galbūt dar ilgiau, jeigu papildomi duomenys parodys, jog apribojimai atšaukiami lėčiau, o ekonomikos nuosmukis galbūt yra dar didesnis.“

ESRV paskelbtas pareiškimas antradienį paskatino Europos bankų akcijų kursų smukimą.

Pavyzdžiui, „UniCredit“ akcijos atpigo 4 proc., „Intesa Sanpaolo“ – 4,3 proc., „Societe Generale“ – beveik 7 proc., „Deutsche Bank“ – 5,4 proc., o „Commerzbank“ – 5,2 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius