Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estijai ir Danijai dėl „Danske Bank“ gresia Europos Teisingumo Teismas

Europos Komisija nutarė Estijai pateikti pagrįstą nuomonę, o Danijai – pastabas oficialiais raštais, išreiškiant pretenzijas šioms Europos Sąjungos narėms dėl nepakankamo nacionalinių įstatymų suderinimo su ES ketvirtąja direktyva dėl pinigų plovimo prevencijos.
„Danske“ bankas
„Danske“ bankas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jei per du mėnesius Estija ir Danija šių trūkumų nepašalins, Europos Komisija dėl to gali kreiptis į Europos Teisingumo Teismą, pranešė Estijos nacionalinis transliuotojas ERR.

„Šios ES teisinės normos yra labai svarbios užkertant pinigų plovimo ir terorizmo finansavimo galimybes. Dėl neseniai įsiplieskusio pinigų plovimo Europos Sąjungoje skandalo Komisija laiko labai svarbiu šios direktyvos pritaikymą visose bendrijos narėse“, – ERR cituoja Europos Komisiją.

Reaguodama į tai Estijos finansų ministerija pareiškė, jog ši ES direktyva Estijoje yra visiškai įgyvendinta, o Europos Komisija apie tai bus išsamiai informuota netrukus.

„Tačiau mes kruopščiai išnagrinėsime Europos Komisijos nuomonę ir, jei reikės, tikslinsime kai kuriuos savo įstatymų straipsnius“, – ERR sakė Finansų ministerijos atstovas.

Kaip jau buvo skelbta, Europos Komisija nurodė Europos bankininkystės institucijai (EBI) Danijoje, Estijoje ir Latvijoje atlikti išsamų tyrimą dėl pinigų plovimo prevencijos priemonių.

Rugsėjį didžiausias Danijos komercinis bankas „Danske Bank“ paskelbė jo užsakyto nepriklausomo audito ataskaitą, kurioje įvardinta įspūdinga įtartinių pervedimų per šio banko filialą Estijoje suma – daugiau nei 200 mlrd. eurų 2007-2015 metais. „Danske Bank“ pripažino nesugebėjęs tinkamai reaguoti į signalus apie įtartinus ir galimai nusikalstamus sandorius, negalįs nustatyti, kiek tiksliai pinigų buvo išplauta, ir paaiškinti jų kilmės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius